Yang sudi menjengah...TQ

Thursday, April 30, 2009

W. E .M . L

What ever major looser



......I learn somtehing today....blame no body....just blame my self.....
...me just put the point on me....
...not to anybdy....
...how stupidos i am...
...dunno wat to do in dis situation...
...me just...
...da love...
...da heart...
...myself...
...my words...
...my soul...
...is just belong to her...
...after ALLAH n My Famly...



p/s : tatau nk post ape dah..mungkin ini yg dapat aku gambarkan diri aku buat sementara nie...heheh...WEML to aku amek dri sorang budak...i mean remaja...

Free Signature Generator

Free Signature Generator

Sunday, April 26, 2009

TEMUDUGATERBUKA...!!!!untuk semua orang...!!!!

Sdra yang dikasihi….

Sebelum Temuduga, baik buat persiapan rapi. Kita semua ada potential untuk dapat kesemua jawatan. Jangan lepaskan peluang.. Sekali sahaja untuk seumur hidup. Pakai teori 5 perkara sebelum datang 5 perkara. Insyaallah dan mintalah perlindungan drp Allah SWT.

TQ.



SEMUA AKAN DIKEHENDAKI HADIR TANPA SEBARANG PENGECUALIAN



KEKOSONGAN JAWATAN:

A. Ahli Syurga Dari Awal...
B. Ahli Neraka Dari Awal.
C. Ahli Neraka Sementara Kemudian Akan Dilantik Jadi Ahli Syurga.

EMPAT GANJARAN LUMAYAN
(khas untuk jawatan A):
1. Nikmat kubur.
2. Perlindungan di Padang Mahsyar.
3. Keselamatan Meniti Titian Sirat.
4. Syurga yang kekal abadi.

TARIKH TEMUDUGA
:
Bila-bila masa secara adhoc bermula dari saat membaca iklan ini...

LOKASI TEMUDUGA
:
Di dalam kubur (alam barzakh).

KELAYAKAN
:
Anda tidak perlu bawa siji-sijil,termasuk sijil saham termasuk saham Internet..
Anda tidak perlu bawa pingat , Mercedes mata belalang atau kad kredit.
Anda tidak perlu bawa wang atau harta serta emas yang anda kumpul.
Anda tidak perlu berparas rupa yg cantik, hensem atau berbadan tegap atau seksi.
Sila bawa dokumen asal iaitu : Iman dan Amal serta sedekah jariah sebagai sokongan.

PANEL/PENEMUDUGA
:
Mungkar dan Nakir.

ENAM SOALAN BOCOR
:
1. Siapa Tuhan anda?
2. Apa Agama anda?
3. Siapa Nabi anda?
4. Apa Kitab anda?
5. Di mana Kiblat anda?
6. Siapa Saudara anda?

CARA MEMOHON
:

Anda cuma perlu menunggu penjemput yang berkaliber untuk menjemput anda. Ia akan menjemput anda pada bila-bila masa saja (mungkin sekejap lagi). Ia akan berlembut kepada orang-orang tertentu dan akan bengis kepada orang-orang tertentu.


Ia diberi nama Izrail.

TIPS UNTUK BERJAYA DALAM TEMUDUGA TERTUTUP INI
:
Hadis Hasan yang diriwayatkan oleh Ahmad Hanbal, yang bermaksud begini:

Sabda Rasulullah S.A.W:

'Sesungguhnya apabila jenazah seseorang itu diletakkan di dalam kuburnya, sesungguhnya jenazah itu mendengar suara (terompah kasut) orang-orang yang menghantarnya ke kubur pada saat mereka meninggalkan tempat itu. Jika mayat itu seorang muslim, maka solat yang dilakukannya ketika beliau masih hidup di dunia akan diletakkan di kepalanya, puasanya diletakkan disebelah kanannya, zakatnya diletakkan di sebelah kirinya dan amalan kebajikan daripada sedekahjariah, silaturrahim, perkara kebajikan dan ihsan diletakkan dihujung dua kakinya.' Ia akan didatangi malaikat dari aras kepala, maka solat itu berkata kepada malaikat : dari arasku tidak ada jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah ke sebelah kanan, maka puasa berkata kepadanya : dari arasku tidak ada jalan masuk. Kemudian malaikat berpindah kesebelah kiri, maka zakat berkata kepadanya : dari arasku tidak ada jalan masuk.

Kemudian di datangi dari arah kedua hujung kakinya dan berkatalah amal-kebajikan : di bahagianku tidak ada jalan masuk. Maka malaikat berkata kepadanya : Duduklah kamu. Kepadanya (mayat) memperlihatkan matahari yang sudah mula terbenam, lalu malaikat bertanya kepada mayat itu : Apakah pandangan kamu tentang seorang laki-laki (Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa bercakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepadanya? Maka berkata mayat itu : Tinggalkan aku sebentar, aku hendak sembahyang. Maka berkata malaikat : Sesungguhnya engkau akan mengerjakan solat (boleh saja solat) tetapi jawab dahulu apa yang kami tanya ini. Apakah pandangan kamu tentang seorang laki -laki (Muhammad) yang kamu dahulu sentiasa bercakap tentangnya; dan bagaimana penyaksian kamu kepada nya? Maka berkata mayat itu: Laki-laki itu ialah! Nabi Muhammad S.A.W dan aku naik saksi bahawa nabi Muhammad saw itu ialah pesuruh Allah yang membawa kebenaran daripada Allah Subhanahu Wata'ala. Maka malaikat berkata kepada mayat itu : Demikianlah kamu dihidupkan dan begitu juga kamu dimatikan dan dengan demikian juga kamu dibangkitkan semula diakhirat insya'Allah. Kemudian dibuka baginya satu pintu syurga, maka dikata padanya itulah tempat kamu dan itulah janji Allah bagi kamu dan kamu akan berada di dalamnya. Maka bertambahlah gembira mayat itu. Kemudian dilapangkan kuburnya seluas 70 hasta dan disinari cahaya baginya'.


Sila war-warkan tawaran jawatan kosong ini kepada semua sahabat.

Wallahu-a'lam. Semoga berjaya dalam temuduga ini..

PERSEDIAAN AWAL HENDAKLAH MASUK USM !

"USM"

"UNIT SEMBAHYANG MAYAT"




Free Signature Generator

Free Signature Generator

Wednesday, April 22, 2009

Kimisai masih bz...

hahaha....dah la baru habis praktikum, ader plak keje len nk kene setelkan...nak masuk entri baru pon segan2 sebab keje len nak2 esement tak setel lagi...then , nak tanak kene gak la rehat daripada menulis blog ni...insyaAllah klu dah tak bz kimisai nak sambung balik tulis entri baru...kawan-kawan semua kimisai tengok memang meriah...ader je update dari korang ek..bagus2...keep it up..dun gustan2...hehehe...sebenarnya kimisai nak citer pasal 2-3 harini...ye la aktiviti yang kimisai pg join...macam ujian amali seni,...hehehe..karya terbaru daripada kimisai...karya yang tidak seberapa...nak tulis ni...tapi kawan kimisai plak...Endang dah siap2 nak kuar makan...so terpaksela tulis 1-2 hari akan datang...nak wat camne kan..bz la katakan...huhuhu..apa lagi jom...makan nasi lemak meriah (ala2 Malinja nasi die)hehehe..datang tempat kimisai..nnt kimisai belanje..hehe...tu pon pas elaun masuk..ok....

Chow...tggu tau kemunculan semula kimisai...hehehe....salam..

p/s : nak tengok wayang pon tak sempat bai...aduyai...


Salina....(Apit-vkl & Raj-2nd gtr tadak plak...)...kimisai-bass, Paan-drum, Tok Wan-1st gtr , Muz (v-backup siot)

Free Signature Generator


Saturday, April 18, 2009

LEGA SANGAT2...!!!!

HAAA...lega sikit dah dapat jual dashboard L2 aku...klu tak dok menyemak je kat umah...hari rabu arituh lagi BROTHER ni dh kol tau...die cakap nk sangat bab nak upgrade kete kancil comey die..tanak pakai yang standard...bab klu yang L2 yg aku jual ni original punyer dari jepon...kaler hitam...tak men la otter2 ni..hehehe...aku ingat dulu nkpasang kat kete aku..skali duit sangkut daaa...nak byr tenet lagi...heheh...so aku pon jual la dashboard ni...kepada sape2 yg dah book tp tak dtg, "i'm sorry"...dah lambat...aku nk pakai duit la...so aku dah jual dengan harga RM 160.00..murah tu weh..igt senang ke nk dpt harge cmne..hehe...walaupun tak balik modal, tapi at lis aku dapat semula duit belanje aku..(tapi dh habis bayar internet)...nanti dah ade duit baru aku tukar yang len plak...tapi bukan L2 dah...L5 la plak...hehehe...doakan kejayaan aku memekap kancil ku yang burok ini..hehehe





Free Signature Generator

assignment....!!!!!

Aduyai..!!!

Baru habis praktikum ingat boleh la nak rileks2 sikit kan...skali ko, nah amek esaimen macam haram..banyak nak mampos...memang la dah lame dapat kan tp paham2 la dengan nak wat RPH lagi...nak wat jurnal lagi...nak wat tu la...ini lah...aduyai..tatau macam mane nak cakp dah...sakit pala...ni sakang mase aku ngah POST buletin ni pon aku tengah wat esaimen tau...heheh curi2 mase...dah la petang ni nak kene hantar dah...esok last kene amek markah..maklumlah amali kan..so pas dah siap kene nilaipulak dengan pensyarah luar...YA ALLAH...tolong lah hamba mu ini, YA KARIMMMM....

*sape nk tolong aku ???



Free Signature Generator

Free Signature Generator

assignment....!!!!!



Free Signature Generator

Free Signature Generator

Wednesday, April 15, 2009

ASTAGHFIRULLAH......

hohoho....nila berita yang paling aku tak suke ni..bab2 kekejaman ngn manusia...korang tengok la VIDEO kat bawah nie...zalim tak zalim nye menatang yang buat keje tuh...isk2,....sedey2...macam gampang pon ader....klu aku jumpe minah yang wat ni memang aku ajak ramai2 kekah badan die then bagi anjing makan .......kli la kat pic bwh tuh...nt pegi kat POST original die..k.....THANKS to IDA bab letak berita nie...MASYA ALLAH....


Free Signature Generator

Free Signature Generator

Sedekah jek...memang murah rezeki,,,,Benar..!!!!

Ni kire sambungan daripada Blog IFTIE la...pasal sedekah murah rezeki...hehehehe
Boleh kan IFTIE???

Bukan nak bgtau aku bangga bab aku menderma...tapi nak gtau kejadian best la...Ni bih kurang derma la, tapi lebih kepada wakaf, yang membawa maksud, aku menderma dan mewakafkan duit yang aku derma tuh atas nama Arwah Ayah aku iaitu Mohd Isa Bin Kulob...Ni la 1st time aku buat wakaf dengan lafaz sekali...Masa akku nk bayar tuh Cikgu Azmi suh aku baca apa yang ader kat atas kad Wakaf tuh...

Itu bukan tujuan utama aku masukkan entry ni...yang aku nak citer ni berkenaan dengan ganjaran yang ALLAH taala bagi on the sport kat aku, Cikgu WAn Zamani, n Ustaz Azmi sendiri...Lpas C.Wan Zamani buat akad wakaf tuh, aku plak tetibe rase nk buat kan...So aku pg kat ustaz then mtk nak buat gak kan atas name arwah ayah aku...Duit wakaf ni sebenarnya untuk pembinaan Surau kampung Ustaz Azmi tu sendiri kat Ulu Langat...elok benor la kan leh wat pahala sikit, nak2 aku niat atas nama arwah ayah aku..

Mase tuh ader gak Sir Mahendran (cikgu BI) ngah makan depan kami...yang bestye, mase die nak bayar tulah die terpakse tukar Not Rm5o...duit kecik tadak..akak kentin pon tadak wit kecik...then tanpa segan silunya dia cakap...

"Dik, kire sume skali yang cikgu2 cini makan (aku, C. Wan Zamani n Ustaz Azmi la..) termasuk cikgu tu skali (aku le tuh)...Bayar sume skali ek...",kata Cikgu Mahendrann..drannn3x..hehehe (teringat Davindran RAJA LAWAK ASTRO musim ke-2) hehehe...

FUh lega aku dengar Sir Mahendran tu nak blnje...aku engt ni sume pasal kebajikan yg aku n cikgu2 td wat la...on the spot jek ALLAH bg blk kan...tu la KUASA yang MAHA AGUNG...Bab klu aku tak buat wakaf tu, maybe aku dah blah awal lg dah dr kantin tuh...hehehe...yang penting ALHAMDULILLAH...murah rezeki arituh..arap2 pasni ader g rezeki macam tu.....Kepada cikgu Mahendran, thanks banyak2 bab sudi mengahbiskan Rm1o engget pd aritu....walaupon harge die kecik jek tp bg aku, keAgungan ALLAH tu terserlah la bab on the spot jek terus dapat ganjaran ....ALLAHHUAKBAR..!!!!

YE la kan kadang2 lambat dapat tuh..tapi lambat ke awl ke, yang penting niat biar ikhlas tak mengharapkan pembalasan...DIA MAHA AGUNG, n DIA TAHU NAK BUAT APA KN...Jadi berserah je la pada takdir...







OK...Jumpe lagik..heheh

*p/s :buat2 la pengajaran citer ni, bukan untuk aku jek untuk sume org...


Free Signature Generator

Free Signature Generator

CHELSEA vs Liver(P/F)ool...hehehe


VS


yeah da dramatik gme i ever seen..hehehe..really well good game to me la...hehehe...malam tadi yang tengok nye, Aku (1st haf jek), Paan (tido pas 2-1), Iqbal (tatau) , Muz (full time), Endang (1st haf gak bab dia MU fan) n STYLO (yang tetibe jek sesat kt umah)...huhu...Balik jek tengok wayang (bace entry sebelum ni) terus p minum...nak tunggu bola la katakan...dah la kenyang, ingat nak minum ja...tengok2 bro ns lemak meriah plak blnje mkn nasi lemak telur...nasi banyak, telur 2 ketul...perrrghhh...memang nak muntah la....bab sebelum tu dlm kol 9.3o kami dah singgah dah kedai tuh nak mkn nasi lemak gak ...cume ader ayam n kene bayar...heheh...alamak dah melalut dah citer pasal nasi lemak ...aper2 hal pn, THANKS la Bro nasi lemak...len kali blnje nasi lemak ayam meriah plk k...

Ok2 pasal bola plak...mule2 memang r aku cuak kan ...ye la 2-o 1st haf sje..memang cuakkan ...klu kalah tak ke sia jek kene ngn PAAN, Muz, IQbal n budak2 len kan...aku pon rileks jek...ape dirg cakp aku jus diamkan jek...then smpai 1st haf tamat aku pon terus tido (esok nak g sekolah lagi) hehehe...Esok pagi aku bangun dengan perasaan mengharapkan CHELSEA menang...lepas jek mandi aku tanye BAL...die cakap CHELSEA menang 4-3...Muz plak citer kat aku camner perjalanan GAME yg begitu dramatikkan....

Che 0 - 1 Liv 19' Fábio Aurélio
Che 0 - 2 Liv 28' Xabi Alonso (PG)

D. Drogba 51' Che 1 - 2 Liv
Alex 57' Che 2 - 2 Liv

F. Lampard 76' Che 3 - 2 Liv

Che 3 - 3 Liv 81' Lucas
Che 3 - 4 Liv 83' D. Kuyt

F. Lampard 89' Che 4 - 4 Liv

Apa2 pon kepada Liverpool fan..harap cube taun depan k..jgn putus asa...aku tengok pemain korang bleh pg jauh lagik...hihii...cume kene keje keras sikit jek lagik...hehehe...Berita kemenangan ni plak di tambah dengan kelayakan BARCA..team pilihan agu gak...yang akku target la kan final nt mesti MU vs Barca..bab MESSI power dowh...CHELSEA harap2 pon bleh menang la kan ....huhuh

Nway, kepada fan2 kelab masing2 bola2, hhidup2, member2 n jgn gaduh sebab bola k...






Free Signature Generator

Free Signature Generator

Tengok Wayang lagi...hehehe


...Ader lesen ke tak ni??...



Ni masuk ni dah bape kali dah aku pon dah lupe plak g tengok wayang FREE...hehehe location takleh gtau bab takut nt bos mmber aku tengok kantoi plak kan..hehhee...Semalam Aku g tengok ngan Endang n ngan Shawn.. Citer yang aku tengok Fast&Furious n Taken..Walaupon cite Taken tuh dah lame tp bg aku memang best gak la...dah la HAll Besar :Hall 13, yang tengok jek dalam 8 orang jek termasuk aku, Endang n Shawn....then yang len tuh aku tengok mat salleh ja ramai...Aku masuk tengok F&F tepat jam 10.40 pm...ingat nak tengok Jangan Tegur, tapi last show jek kol 8.oo pm....so tak sempat la...Tengok F&F plak lewat 20 minit kot bab citer die stat kol 1o.2o pm sebenarnya...tp takpelah ..name pon FREE kan ... Habis jek F&F, bih kurang kol 12.1o am la, aku g terus Hall 13..tengok Taken..mule2 memang macam lembab sikit kan ...tp lame2 citer die berkembang..memang best r...ala2 citer The Punisher plak aku tengok...balas dendam ...Then citer sume habis dalam 1.45 la...aku pon kuar ...sowie la kt mmber aku bab tak sempat jumpe semalam..ye lakan segan gak dtg tengok fre then balik macam tuh jek...hehe

Nway, thanks to my fren there, really thanks to all of u ...gv me more after this...nt aku blnje makan lagi ek...hehehe...(padahal semalam bg slurpee 7E jek...tu pon share)

Lepas tengok wayang sempat gak aku try2 gune SLR (kononnya) HP aku...hehehe walaupun 2 megapixel jek tp ok gak la pic die...sempat gak la posing2 ala Azwan Ali (ah.. tak sukenye..Jgan marah Azwan), nak2 si Shwan tuh ...hehehe bdan dah sme ngan Azwan...Citer tu aku tatau tajuk pe n bile kuar tp pic yg aku amek tuh memang seram ka...dah macam real dah aku tengok pic tuh....hehehe..Sowie Endang pic ko takder bab tak amek gune HP aku....klu ko trnfer pic kat aku leh gak aku masukkan ...hehehe



.....Seram dowhh.....



...Azwan Ali ke Jaafar Onn??...



....Ok ader kelas ganti ...Chow...hehehe....
...Thanks...


Free Signature Generator

Free Signature Generator

Monday, April 13, 2009

Aku dan Reshmonu


Yeaahhhhhh..........!!!!!!!!!!!!

Jeri t hati ku pabila terlihat seorang artis ni...bukan ape, biasalah klu dh golongan biase klu jumpe artis kan ...mest nak posing ngan diorg....semalam aku lepak PAVI tetibe jek nampak si Reshmonu ni....hehehe ...aku igt india mane mule2...ye lakan, aku kan RAbUN, tambah pulak dengan Reshmonu yang nampak bersahaja....tau tak macam mane aku tegur die??bace ni sampai habis...

Mule2 aku lepak ngn xboss aku, Rosahan kat GSC PAVI..ttbe diorg ckp "Weh tu RESHMONU kan"..

aku pun pelik la...aku tatau lak tu RESH...hehehe....then aku pon tegur die..

"Xcuseme sir, r u RESHMONU?" kata aku kepada beliau...
"Yeah, its me..."kata beliau, then belum sempat die nak tanya ke nak ckp ape ke, aku terus potong...

"Wow, bro nak amek gambar bleh tak ...bukan selalau ni".

"Ye bole2..."terus hilang BI td..aku mule2 je ckp Omputih ni..then masuk MELAYU balk ....

then terus aku berpic ngan die ...tapi satu jek PIC yg aku dapt....hahaha...

Lepas aku amek Gmbar, barulah ader 2-3 org len yang dtg...mb diorg pon tak pasan kot macam aku mule2 dulu...huhuu...Dulu time aku kje kat citu pon sllu jumpe artis tp tak berkesempatan nak tkp gmbar coz tengah keje kan...yang best artis2 ni sume nye baik...ader la yang 'x' sikit tapi tak teruk la kan...aku nak sangat bergambar dengan Uncle AZNIL...arituh aku nak dpt dah, ttbe bos aku lalu, terus cuak ...hahaha,....xpa2 lepas ni kje blk situ then terus amek gambar klu rajin...hehehe

Aku bukanlah fanatik RESH sgt tp kdg2 klu dengar lagu die macm terhibur gak kan ...ye a hiburan kan ...tp klu dh jmpe mcm ni kire bertuahla jugak kan ...bukan sllu,...macm RESH sndiri pon kdg2 jek ader kt KL..artis len pon....

ok la...ader kelas nak kene ajar ni...sebebk relief ja....chow dulu..hehehe...





*harapan paling tinggi adalah untuk bergambar bersama JOHAN dan ZIZAN...my FVRITE comedian....hehehe

Saturday, April 11, 2009

Aku lahir bulan JULAI yang indah....

aku lahir bulan 7-1987..then aku baca....
hahaha...ni baru punye ...aku masuk blog sorang jejaka ni ...blog die ... http://unrestmind.blogspot.com/... n aku masuk then terbaca la atikel pasal bulan kelahiran nie...


aku lahir bulan 7-1987..then aku baca.....
mula2 aku ingat mcam men2 je benda ni...then aku cmpre kan blk ngn diri aku, mmg ader persamaan...so klu korang nak tau rahsia bulan2 kelahiran i, korang leh lamasuk kat blog tadi tu ok...hehehe jagn jeles tau baca yg bulan 07 punye...


aku lahir bulan 7-1987..then aku baca.....
Kepada yg lahir bulan 07, selamat menyambut hari lahir...hahahha....walaupon lambat lagi ....




aku lahir bulan 7-1987..then aku baca.....

Rahsia bln kelahiran

JULAI

* Sangat suka didamping.
* Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
* Agak pendiam kecuali dirangsang.
* Ada harga dan maruah diri.
* Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
* Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
* Sangat menjaga hati orang lain.
* Sangat peramah.
* Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
* Berjiwa sentimental.
* Jarang berdendam.
* Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
* Tidak suka benda remeh-temeh.
* Membimbing cara fizikal dan mental.
* Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
* Layanan yang serupa terhadap semua orang.
* Tinggi daya simpati.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
* Mudah dan rajin belajar.
* Suka muhasabah diri.
* Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
* Suka mendiamkan diri.
* Suka duduk di rumah.
* Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
* Tidak agresif kecuali terpaksa.
* Lemah dari segi kesihatan perut.
* Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
* Minta disayangi.
* Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
* Terlalu mengambil berat.
* Rajin dalam membuat kerja

07....07....07....07....07....07....07....07....07....07....07....07....07....07....07....

duit takder,,,,,.../////?????!!!!!

Gambar Hiasan..



aku ader problem dengan duit.....hahaha...macm mne la aku leh sangkut duit...hahaha....elaun dah masuk ...tapi duit dah takder,.....ermmm skang yang penting aku kene jimat cermat sementara elaun nak masuk...harap2 ader la duit praktikum kan...ak igt nak wat bisnes..tapi tatau la modal kene besar...rm5000...tapi bisnes ni kompom jadi..aku dah tengok dah kawan aku berjaya..so aku igt nk join tapi tu la modal besar nak mampos...tp klu aku ader wit rm5000 mmg aku join bsnes ni...die main DIAMOND trading...so klu masuk rm5000 dapat la rm 450 sebulan..tp cukup la kan ,,,nak banyak maner lagi...nak bayk lagi masuk , bleh bli byk lot...rm 20000 ka, 15000 ka...n mcam2 nilai lagik....ikut korang la...aku ni je yang tatau nak cekau mane duit nak join menatang tuh...hopeflly nt dapat duit leh join ....

ni skang masalah duit ni...hutang ngan kawan dah bertimbun...hahaha...nak cecah ribuan kot...huhuh...duit kat poket tggal la rm 15 (last update) keekekekeke....nk mtk kat mak, cian mak pon ssh ( padahal segan ) mtak kat abg pon tatau la cmner....hehehe...bek aku pinjam wit kawan kan ,...nt elaun masuk aku byr r..macam tak besa plak ... dulu pon hutang2 lame aku byr gak ....cume time tu je la tatau ble..hehehe...

Ermmm...aku hbis duit elaun pon bukan buat perkara ntah aper2...cam clabin ka, desko ka, togok ka, dadah ka....aku ader gak berbakti pada keluarga..(huhuh...bangga nya aku )...n satu lagi...nak jaga baby aku tu hah...BEK,.,,harap2 tak meragam..praktikum tak habis g, elaun tak masuk g, last2 kereta kene baiki..mana nak cekau duit...

hohoho..kepada semua bukan nk mtk simpati just nak nform yg korg kene jage duit jimat cermat agar tak sangkut macam aku...susah wooo....kite kan student...kene jimat ...klu tak cmne nak blnje aweks,..hehehe...jgn boros tau..

Ok la, tuan punye komp dah nak gune komp ni...huhuhu...aku kat umah wan ni...mals nk on9 kat umah ...so lepak umah die , gne komp die jap....hahaha... ok la chow sinchi.l.....watakungsi...

assalamualaikum...

*bukan mitak sedekah....

Friday, April 10, 2009

Hmm.....Nak buat ke tak...



..................................................................................................................................................
hmm...

ni lagi satu probs aku nak citer...hahah..prob la sangat kan ...
Aku ader baby...name die BEK...tapi aku nk jaga die mmang susah...ye la nk taggung makn minum die sje dah bape...skali kuar, bape ringgit dah hbs...plg2 kurang rm 10...tak ke duit gak tuh...tu blum lagi klu die wat perangai...huhuhu...klu time die tak elok, nak2 time die datang bulan, mahu gak la rm 70 kene kuar...tu pon seb bek la die dtg bulan dalam 3 bulan jek skali..klu seminggu skali...mmpos aku ..hahaha...

Nak dijadikan cerita aku ni ader la hajat nak bg baby BEK aku ni kecantikan yang amat menarik...tapi tu la ...barang2 mekap die je dah bpe ribu...aksesori badn jek dah bpe ribu...kan ...tu blom lagi nk elakkan die daripada dpat penyakit, sempot ke...lumpuh ke...huhuh klu kene operate mahal nak mampos...

Tapi macam maner pon aku tetap gak ngan hasrat hati aku ni...kat cini aku ader cadangan la 4 my BEK baby ni...klu korang ader cadangan lain ok gakkan...



B4 dats, tengok2 la dulu baby aku ni...cute ke tak ...



Kat sini aku senaraikan makeup2 yang aku perlukan ..tapi bajet sikit ja...


Depan - L512..taknak Hello Kitty..klu dapat RV4 ok gak
Belakang - Klu boleh nak moderno..tp bumper L512 ok gak..
Dalaman - L5 door trim, L5 Dashboard, TRX seat/bucket s size
Sport Rim - L5 cukup tp klu bleh nak gak yg 15"..lapik spring..
Cat - klu bleh nak Biru lau or purple lite....metalik..
Enjin - L2s cukop..hehehe..tak pon aku upgrade jd 12 valve jek ...laju gak..
Brek - mesti la disk depan belakang..
Absober- Adjustable..hahaha



Kurang2 mau 3 kali elaun ni baru dapat bai....so camne..ader cadangan len tak ??
klu bleh diterima pakai ok jek ..hehhee
ok
chow...




Wednesday, April 8, 2009

kArYa yAnG tAk BaPe NaK jAdi..



Name je student seni,...tapi lukis nye macam ntah aper2..hahhaaa....nak wat camne kan dulu time nak masuk ijazah ni mintak PJ, then tak dapat kene la layan SENI...SENI HALUS tau...bukan seniman ke seniwati ke...ataupon seni anak Man KUdung kat selatan Thai nuh...
huhuhuhu....



Nila karya yang aku hasilkan time SEm bape ntah ngan Pn Fauziah tak silap aku....kene buat Tema Serangga...so aku pilih catan n serangga Lipas ...

.........................................................................................................................................................
Ni plak karya aku Sem yg same tp tak igt Sem bpe ntah...ni kene wat time kat bukit Cahaya, Shah Alam...kene tangkap gambar then lukis...tp pic batu yang btol ntah kat ne ....tp bih kurang yg aku lukis tu jek...ekekeke


........................................................................................................................................................
Ni plak karya agung aku yang paling berjaya aku rasa....gune sebatang art line jek dapat hasilkan karya ni....b4 dis aku ader niat la nak bagi dis lukisan kat smeone bab die nak...tapi malngnya aku pon tatau kt ne letaknye lukisan cantik ni...so kepada yang berkenaan , i'm really sorry...dun ungkit2 kat akhirat...memang lukisan ni ilng...maafkan lah daku ok...


Kepada korang kat luar sana.,...aku sebenarnya bukan anak seni halus pon...lukis pon bodo2 jek..seb bek sampai skang pon bih kurang bodo2 gak...hahahaha....korang nak puji2, puji la...aku suke...nak kutuk pon kutuk la...hahaha..best2...sape nak print out pon bleh lukisan ni...

K I M I Sai

aku buhsan2 depan komp...so time aku YM2 tuh...tetibe jek terlintas kat fikiran ni nak wat keje buduh gak kot...so aku pon try la...bkn pe aku penah tengok urang lukis macam ni la...siap potret lagih...bukan senang bai...
So bile dah siap aku print screen then paste kan kat dalam Paint...edit2 sikit dapatla upload dalam ni...heeheheh ...
len kali ak nak wat yang lagi cun ,....ni kire basic je kan...korang pon leh wat...nenek aku pon leh wat klu dulu2 dah ader komp...hahaha





Tengoklah karya sempoi aku ..aku buat gune WORD..hehehe..

TRY r Wat...mesti best nye...

Tuesday, April 7, 2009

Cube korang pikirkan ....!!!!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
.......................................................................................................................................................

Hmmmmmmm.....................

Aku ader bace story ni kan...story lawak la, tapi aku tak dapat ingat mcam mane dialog sebenar citer tuh...so aku ubah sikit-sikit la...ok...pe2hal pon bih kurang je la citer die...


Di sebuah Kondominium, tinggalla seorang perempuan yang amat berkelas tinggi dan cantik di tingkat 15...badan die pon perghhh wa cakap sama lu....mengiurkan...satu hari, minah ni keluar la nk sidai baju kat luar rumah die...dalam keadaan berkemban, tetibe je die jatuh dari tingkat 15 tuh...bayangkan dari tingkat 15 die jatuh, sempat lagi pikir hidup danmati, lalu die pon berdoa ;

"Kalaulah ader orang yang selamatkan aku, aku akan berterima kasih dan memberikan apa sahaja yang di mahukan kepadanya", kata perempuan itu..

Dengan tiba seorang lelaki menyambutnya di tingkat 10...kata perempuan itu ;

"Jika abang menyelamatkan saya saya akan memberikan apa yang tuan hajati", kata wanita itu.

"Jikalau begitu tidurlah dengan aku untuk 3 malam berikutnya",Ujar lelaki tersebut...

Wanita itu membalas "Ahhh...lebih baik aku mati daripada tidur dengan kau".


Maka dengan segera lelaki itu melepaskan wanita tersebut...dan jatuh kembali ke bawah...Sampai di tingkat 7, seorang lelaki tua pula menyambutnya dan perempuan itu pun berkata..

"Jika abang menyelamatkan saya saya akan memberikan apa yang tuan hajati kecuali tidur dengan ku untuk 3 hari...", kata wanita itu.

"Jikalau begitu tidurlah dengan aku untuk 1 malam ini sahaja..",Ujar lelaki tersebut...

Wanita itu membalas "Ahhh...lebih baik aku mati daripada tidur dengan kau".

Maka dengan segera lelaki itu melepaskan wanita tersebut...dan jatuh kembali ke bawah... Sebelum sampai ke bawah, sempat wanita itu berfikir...

" Kalau aku tidur dengan mereka sekali sahaja, tapi kalau aku tidak tidur dengan mereka, aku akan mati..Baik aku ikut aja lah kemahuan mereka...aku akan tidur dengan lelaki2 yang menyelamatkan ku..", bisik hati wanita itu...


Sampai di tingkat 4, seorang lelaki muda dan kacak pula menyambutnya dan perempuan itu pun berkata..

"Jika abang menyelamatkan saya saya akan memberikan apa yang tuan hajati termasuk tidur dengan ku untuk 1 hari sahaja ataupun untuk 3 hari berikutnya.Abang buatlah apa sahaja yang abang mahu pada saya.....", kata wanita itu.

Dengan nada marah lelaki itu melepaskan wanita itu agar jatuh ke bawah semula sambil berkata;

""Ya Allah, sesungguhnya zina itu adalah golongan2 dosa besar...Astafirullahalazim...Masya Allah", kata pemuda itu sambil mngucap panjang ....

Dan wanita tersebut pon mati di tempat kejadian akibat kecederaan teruk di kepala...Mayat beliau di hantar ke HUKM untuk di bedah siasat...

Rupa2nya lelaki terakhir yang menyambutnya adalah seorang imam muda merangkap ustaz di sekolah tahfiz...

Moral die...: rrr lu pikirla sendiri...aku pon tatau...aku saje je nk masukkan dalam blog aku ni..hehehe ....jangan marah...


Assalamualaikum...

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Saturday, April 4, 2009

Lega Dah Potong Rambut..!!!

hohohoh...dah la tengah Praktikum kat SEK KEB JLN Pasar 1..aduyai rambut tak potong lagi...dah dua kali cikgu tegur rambut butan ( aku pon turut terasa) ....ye la , bayangkan die cakap macam ni ..."murid-murid kenalah berambut pendek dan kemas.Tengok macam guru2 kamu di hadapan nie.Semua rambut kemas dan pendek.Kamu mesti ikut macam mereka,".........pergh time tuh aku tatau nak letak mana muke aku...Bayangkan budak2 tengok gak la kat aku...hahaha..dah la Guru Besar situ Datin...


So harini aku dah lega sebab aku dah potong rambut...kat mana lagik Saloon kegemaran aku la kat TESCO EXTRA cheras, Taman Midah....Name salooN tuh APT Saloon kot...mcam tuh la..Tapi yang penting aku dah potong Rambut...so ISNIN leh la aku tunjuk depan die...hahahaha...

padahal aku pon gunting rambut sebab FREE jek..dah aku dah gune 6 kali dah KAD aku ...so yang ketujuh ni dapat la FREE..kehehehe...jangan jeles..

ok la...semoga korang yg jadi cikgu ke, jd sape2 ke semoga berambut kemas dan pendek..hahaha...tapi Gua minat rambut Lan Kristal bro.....!!!!!ARRrrrgghhhh...

AARRGHGGHHHHHHHHHHH.................!!!!!!!!!


Friday, April 3, 2009

Pameran Muzik...!!!

02 April 2009
Khamis

Hari aku rushing jugak nak pegi ke Pameran Muzik yang di anjurkan oleh budak Muzik Maktab Ku..tapi aku tatau r ape name kelas yang anjurkan...apa yang apenting???kerjasama...eh silap lak...apa yang penting aku dapat pegi pameran yang diadakan ni...bukan apa, ni la julung2 kalinye aku rase budak muzik wat pameran ni...Kalau pameran seni tu takyah cakap la kan..memang banyk...aku pon dah jadi penganjur bape kali dah pon..

Balik jek dari sekolah, (praktikum) aku bawak kete laju2 walaupun jalan jem..nak cepat bab ader budak kasitau aku kene sampai b4 3...pameran close pukul 3..so aku pon pe lagi la...pecut dengan cargasnya ke sana..Samapai kat cheras, aku htr dulu kawan aku then aku anek umah dlu solat...mne boleh bai pegi pameran tak solat...hahahhaa...dose2..

Sampai kat Recital tuh dalam kol 2.40 gak kot...aku masuk jek terus ader pengumuman..tapi bukan berkaitan aku,....dior wat pengumuman :

"Perhatian kepada semua, Pameran akan ditutup pada pukul 3 ptg ini,"

pergh...nsaeb bek sempat kan...then yang sambut aku la Emo, budak kelas yg anjurkan jugak pameran ni...hmm...kirenye ader gak la budak yang pasan kehadiran aku yg paling lambat ni...

aku pon tak buang masa terus ke gerai demi gerai..macam-macam ader...hmmm teringat lak aku time masuk kelas muzik waktu foundation dulu....ye la... kat citu lah jugak tempat aku anjurkan mesyuarat kelab Kombo...dan macam-macam llagik la...syok...then skang budak-budak len plak yg gunekan ..besh2...hope benda macam ni akan berterusan...Tahniah la kepada penganjur pameran bab anjurkan menda nie. ..walaupun aku dah tau teori-teori muzik (ekekek bajet terer la aku ni) tapi benda-benda semalam memang membantu aku beb,,...thanks to all...len kali wat la lagik..k..

korang semua tengok la benda kat bawan nie...i mean pic yang sempat aku amek ngan HP aku...hahaha...nak amek dengan SLR tak layak lagi la....tak mampu nk beli..insyaALLAH dah keje kang bleh bli..



Salah satu acar ...hahah..tapi lambat, so tak dapat hadiah..




Gerai meter...meter lazim, meter tak lazim....ingat2..




Ni gerai aper tah,,,luper...



Ni gerai intro kot...ceria beb...skel n klef treble...



Wahh...besh2...!!!



ABM nih....hehee



ermmm...tanusia???mdm Adna???? argghhh konfius2..


Thursday, April 2, 2009

Kekasih Ku 'R'



Aku adalah seorang pelajar sekolah seperti mana pelajar-pelajar lain di setiap sekolah...semua rutin harian ku sama sahaja.. cerita ni bermula semenjak sekolah rendah lagi di mana aku telah mula hilang tumpuan dalam pelajaran semenjak umurku 10 tahun lagi...semuanya berlaku dalam sekelip mata..aku sememngya seorang murid yang boleh dikatakan cemerlang kerana setiap peperiksaan mesti aku dalam golongan 1-3 sahaja bermula daripada darjah 1 lagi..

Namun tanpa di duga, peningkatan aku dalam pembelajaran tidak menghalang aku untuk berkenalan dengan 'R'...perkenalan kami bermula apabila aku bersama rakan-rakan ku bertemu di belakang sebuah kedai di tempat aku...apa lagi billa aku tengok R ni macam best jek aku pon try la ejas2 tengok sesuai ke tak dengan aku...selang 2-3 hari aku rase macam hidup kat syurga...indah nye hidup bersama dengan R...sehingga ke sekolah menengah pon kami masih setia antara satu sama lain...namun begitu aku tidak berani memberitahu ibu bapa ku kerana taku mereka akan marah dan tidak merestui perhubungan kami...

Bukan sahaja di sekolah, malah di semua tempat yang ku kunjungi aku akan sentiasa bersama dengan R ...malah di dalam kelas, di dalam semak, kantin sekolah, tandas dan kemana sahaja la aku akan bersama dengan R...kerana hidup aku begitu bahagie dengan si R yang keputih dan keperangan sedikit kulit nya..aku begitu teruja untuk hidup semati dengan R kerana aku tau die akan setia dengan ku walaupon aku dalam kesusahan (tiada wang belanja).



Setelah tamat persekolah Tingkatan 5, aku memulakan perkerjaan aku sebagai Kerani di sebuah pejabat (kerani stor). itulah di sebabkan perhubungan aku dengan si R, keputusan SPM aku agak mengejutkan kerana aku tidak dapta mencapai hasrat ibu bapa ku untuk ke menara gading..Aku pun tak tahu macam mane aku boleh ilang tumpuan billa bersama dengan si R..aku rasa bahagia dan indah sangat dunia ini..

Bila aku dah mula bekerja, aku pon mendapat gaji bulanan setiap bulan...lagi la senang aku nk keluar dengan R...ya la dah ader duit macam2 boleh aku buat dengan si R ni...cukup umor aku 25 tahun genaplah sudah usia perhubungan aku dengan si R selama 15 tahun...sekejap saje mase berlalu aku rasa..macam tak cukup stiap saat tika aku bersama R..tapi aku ingin shidup semati dengan si R...

Namun pada tanggal 31 Nov 2007, segala-galanya bagaikan kiamat buatku apabila aku terpaksa berpisah dengan R..Aku terlantar sakit di hospital kerana sakit yang amat teruk dan tenat...Bayangkan di saat aku memerlukan R, dia tiada di sisiku..Umpama menahan pedih sembilu di dalama hati aku...aku menangis saban hari kerana tidak berpeluang bersama R lagi...setiap kali aku memanggil namanya, setiap kali itu juga lah aku terpaksa berjauhan dengan nya...puas sudah ku nyatakan kepada kawanku, keluarga ku agar aku tidak boleh berpisah dengan R walaupun aku sakit...aku rindukan R..aku sayangkan R...aku nak sehidup semati dengan R...tolongla ....YA ALLAH....pedihnya aku rasa kalau R tiada disisi...aduhhh....

Segala-galanya bagaikan mimpi ngeri bagiku apabila suatu pagi yang suram, sewaktu ibu bapa ku bersama dengan ku di hospital. Doktor mengatakan hayatku tidak lama kerana barah paru2 yang aku hidapi terlalu teruk...doktor juga telah menasihatkan aku supaya meninggalkan R agar tiada perkara lain pula yang tidak diingini berlaku kelak..aku sedih dan kecewa...Si R yang dahulunya aku tatang bagai bidadari, bagai minyak yang penuh akhirnya hendak meninggalkan aku keseorangan di hospital ini...aku kecewa..!!!!



Tanggal 20 April 2008 adalah tarikh terakhir bagi ku hidup di dunia ini sebagai kekasih kepada R..Aku telah pergi dan kembali ke Rahmatullah pada usia yang amat muda...semuanya adalah di sebabkan R...

Surat ini aku tulis adalah untuk pengajaran kepada semua..aku tinggalkan di laci sebelah katilku di hospital supaya anak2 muda kelak tidak akan berkawan dan hidup bersama dengan si R...R kejam...R zalim...R Bangsat...semoga roh aku akan di cucuri rahmat hendaknya...doakan lah aku di sana semua...tolongla....akku berpesa buat kali terakhir ini bukan lah untuk mengata, tapi untuk renungan semua...semoga semua tidak mati cepat macam aku..

kepada keluarga....kirim salam pada sanak saudara dan rakan2...aku sayangkan kamu semua....



assalamualaikum..




yang benar,

mangsa R

Kelip-kelip..!!