Yang sudi menjengah...TQ

Saturday, April 11, 2009

duit takder,,,,,.../////?????!!!!!

Gambar Hiasan..



aku ader problem dengan duit.....hahaha...macm mne la aku leh sangkut duit...hahaha....elaun dah masuk ...tapi duit dah takder,.....ermmm skang yang penting aku kene jimat cermat sementara elaun nak masuk...harap2 ader la duit praktikum kan...ak igt nak wat bisnes..tapi tatau la modal kene besar...rm5000...tapi bisnes ni kompom jadi..aku dah tengok dah kawan aku berjaya..so aku igt nk join tapi tu la modal besar nak mampos...tp klu aku ader wit rm5000 mmg aku join bsnes ni...die main DIAMOND trading...so klu masuk rm5000 dapat la rm 450 sebulan..tp cukup la kan ,,,nak banyak maner lagi...nak bayk lagi masuk , bleh bli byk lot...rm 20000 ka, 15000 ka...n mcam2 nilai lagik....ikut korang la...aku ni je yang tatau nak cekau mane duit nak join menatang tuh...hopeflly nt dapat duit leh join ....

ni skang masalah duit ni...hutang ngan kawan dah bertimbun...hahaha...nak cecah ribuan kot...huhuh...duit kat poket tggal la rm 15 (last update) keekekekeke....nk mtk kat mak, cian mak pon ssh ( padahal segan ) mtak kat abg pon tatau la cmner....hehehe...bek aku pinjam wit kawan kan ,...nt elaun masuk aku byr r..macam tak besa plak ... dulu pon hutang2 lame aku byr gak ....cume time tu je la tatau ble..hehehe...

Ermmm...aku hbis duit elaun pon bukan buat perkara ntah aper2...cam clabin ka, desko ka, togok ka, dadah ka....aku ader gak berbakti pada keluarga..(huhuh...bangga nya aku )...n satu lagi...nak jaga baby aku tu hah...BEK,.,,harap2 tak meragam..praktikum tak habis g, elaun tak masuk g, last2 kereta kene baiki..mana nak cekau duit...

hohoho..kepada semua bukan nk mtk simpati just nak nform yg korg kene jage duit jimat cermat agar tak sangkut macam aku...susah wooo....kite kan student...kene jimat ...klu tak cmne nak blnje aweks,..hehehe...jgn boros tau..

Ok la, tuan punye komp dah nak gune komp ni...huhuhu...aku kat umah wan ni...mals nk on9 kat umah ...so lepak umah die , gne komp die jap....hahaha... ok la chow sinchi.l.....watakungsi...

assalamualaikum...

*bukan mitak sedekah....

7 comments:

  1. xpe
    susah2 dulu
    Allah pasti bg rezeki kat Kimie
    kan rezeki setiap orang tu berbeza2
    baca Alam Nashroh banyak2 dan selalu tlg orang.
    Allah pasti bagi...nanti, kimie baca satu post kt blog ifti,,,latestnye..psl sedekah k

    ReplyDelete
  2. hohoho kimisai ucakan tq banyak2..hohoho

    mmg la ujiian ...kimisai pon tau nk tempuhnya...but smtime pelik gak la, kan .....ermmm takpe2...yg ptg kite kene bsyukur kan...

    insyaallah nt kimi sai bace,,...huhuhu

    tq

    ReplyDelete
  3. sebenarnya bnyk je lagi kisah psl sedekah.
    yg btol2 jadi kt ifti n kwn2 pun cm teruja je bila benda tu jadi btol2,,nanti2 lah story

    ReplyDelete
  4. dah tu ni ada duit tak ni
    if nak, sy blh pinjam kan..awak tu tgk praktikum. sy phm cmner susahnya time2 gini

    ReplyDelete
  5. takper2...nt klu perlukan akan di hubungi later..heheheh..

    saje jek tulis...nk share...coz tak best lak klu tak share...hehehe

    tq k.iftie...

    ReplyDelete
  6. hahaha
    kan dh dihubungi tu....nway thanks bg pjm duit..ekekeke...
    nt elaun bru kimisai byr tau...bkn mggu depan ...kekekeke

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!