Yang sudi menjengah...TQ

Sunday, March 29, 2009

Semalam Bersama team PARADOKS..



Wow hari ni (28 - 03 09) sempena dengan EARTH HOUR, memang syok...Ya la Aku bukan setakat menyokong je program nie, malah aku pun sambut tau...hahaha...jangan terkejut...nampak jek akuni cikai tapi aku sokong tau benda2 nie...baik untuk kite gak kan..

Aku pon terlibat dengan benda ni sebab aku tolong backup member gurl aku name nye Shiela..budak junior muzik IPIK..tapi ok la, sambil2 buat persembahan sambil2 aku menyambut EARTH HOUR...thanks la kat Shiela bab sdui jemput aku follow performen die mlam tuh...


Malam tu aku tak pergi berdua jer...yang join aku ngan Shiela ialah member aku dari IPIK gak...MUZ, dan MIRUL....Ya la dah klu p sikit2 tak meriah plakkan...Mirul tu aku ajak backup gitar gak bab aku bukan terer sangat men live ni...hohoho..so dengan kedatangan beliau maka ter lengkaplah persembahan kami walaupun ntah aper2...hehehehehe...harap korang sume yang hadir dapat maafkan kami dengan kekurangan kami malam tu...Ya lah kami pon baru tau semalaman sebelum majlis tuh...To ALOYPARADOKS harap2 pasni jemput la lagi kami walaupun bukan untuk persembahan...ok...hehehe

Sampai2 jek kat sane terus kene wat persembahan pertama...wahhhh...penghormatan ni...hehehe..apa lagi aku pon ballun la wat lawak sikit ngan tetamu yang datng...Kami bawak 3 lagu...MIRAI , DAN SEBENARNYA dan juga ASMARA...walaupon kami men tak seberapa tapi thanks la kat crowd sebab support kami..siapalah kami di hati anda si waktu kali pertama kita semua bertentang mata...wahhhhh...!!!!puitis dowh...

Then lepas jek kitorang wat persembahan, ader la persembahan lain same yang memang gempak...Thanks to all performer kerana tidak membuatkan aku rasa buhsan malam tuh...hahaha....Adam ko memang MC terbaik tau...bukan MC D tau...Dark Ray, ko nye citer memang cibai la...terkena aku ciot...aku ingat benda aper la yang ko citer..hahah...buat AMOI plak, klu citer ko tu btul ko kene sabar la menempuhi dugaan hidup...macam dalam lagu HUJAN, DUGAAN..hehe...but if ur story just a fiksyen, kitorang plak la yang kene bersabar kan ..hahah...cume ko citer slow sangat la...plz make it faster next time u story us ok..hehe janganmarah...

Yang aku tak tahan tu ader plak makan2 minum2 sambil2 wat show tuh...ADAM cakap die yang masak, ...aku leh caya tapi ble tengok bekas yang isi MEE n Nasi Goreng tu plak...hehehe len macam ...macam order jek...anyway, walaupun ader yang cakap masin , aku tetap balun sepinggan penuh...GUA TAK KASI CAN BAI bab2 makan nie...

Last2 dah nak habis tak best plak rase..ye la...dah nak out kan..nak taknak tu la adat pertemuan mesti ader perpisahan...kepada crowd lain yang aku tak sempat tegur, memna aku nak tegur pon bab aku memang suke berkawan...tapi aku takut r nak tegur...walaupun lelaki ...pompuan apa tah lagik kan...hahahah...gambar pon sempat amek gune SLR sape tah ari tuh...

Last skali aku harap2 sangat dapt infrmtion dr korang yg berkaitan tentang xtvt korang yag akan datg...klu tak dapat inform aku pon korang inform la dalm blog ke, mmber aku ker...kat mana2 la ...asalkan aku dapat tau...ok...

AKHIR KATA...THANKS TO ALL YANG TERLIBAT BAB KORANG TELAH MEMBERIKAN AKU PELUANG BERKENALAN DENGAN KORANG SEMUA WALAUPUN DALAM MASA YANG SINGKAT...hehehe

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ni video kitorang...tp gelap..kan kene tutup lampu...dengarlah sore budak siela tuh...


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Monday, March 23, 2009

Cuba la renungkan....

Korang tau tak ...ini bukan seperti apa yang aku jangkaka...buat pertama kalinya, dalam sejarah selama bertahun-tahun tak pernah pon terlintas nak buang kucing...Ya lah, tapi nak buat camne dah la banyak kucing, then diorg berak plak tuh dalam rumah...bukan ape, kami cuma nak jaga rumah jek, malu la klu orang len datang then umah bau taik kucingkan...klu bau taik tu strawberry takpe...aduyai..

tapi kat sini bukan tuh je aku nak gitau, tapi aku nk korang renungkan lah kisah nie..

malam 21 mac 2009 memang tanggal yang agak memilukan bagi family aku..macam aku cakap tadi, rekod telah dicipta, dengan acara membuang kucing...Kucing kat umah aku ader 15 ekor kot..so paham2 la macam maner keadaannya...dah la takut nk berak luar umah, then diorang berak dalam umah plak kan..so kami sefamly sepakat nak buang kucing sebanyak 4 ekor kot malam tu..aku lupa daaa...so malam ari tuh aku ngan kakak aku beserta dengan adik aku kutip la kucing2 yang nak kene buang tuh masuk dalam sangkar..hasrat hati sebenarnya nak buang kat masjid Bandar Tun Razak, tapi rase2 cam kesian takut takdak makan...then aku pon putuskan la nak buang kat pasar BEsar Muadzam shah, pahang..Nak taknak terpakse gak la pegi walaupun jaraknya 30 km dr umah aku..

Time aku nak buang tuh memang la ku pun sedih, tp nak wat camne, terpakse kan...time tu mak aku ngah semayang maghrib, n adik aku baru siap solat maghrib..So time kitorang nak gerak kuar umah, aku dengar la bunyi sedu2 orang nangis, rupa2nya mak aku n adik bongsu aku nangis daa...sedey gak aku rase...tapi aku tahan.. Mak aku sempat cakap mintak maaf kat kucing tuh..macam adik aku langsung tak cakap pe...menangis jek...Aku tak leh wat pa la...dah memang tanggung jawab dan amanah dah di beri kan ...so kene langsaikan jugak la..Aku tengok mak aku n adik bongsu aku nangis lagi time tuh..kakak n adik aku yg sorang lagi sedey gak tapi tak la nangis teruk cam adik bongsu aku..ya la adik bongsu aku tuh memang sayang gile ngan kucing2 aku..Dah die stat skool kat umah kmpung aku kan, so die la yang jage makan minum kucing tuh...semalaman aku tau die nangis...then die terus tido sampai pagi...tapi aku tak la buang macam tu jek..aku bagi gak dekat semangkuk FRISKIS (camne eja tau) kat diorg ...tapi aku pon sedey la time aku buang kucing tu kat tepi jalan kat PASAR tuh, kucing2 aku terus nampak takut...nak je aku amek balik...tapi ...

ok la cube korang bayangkan lah macammane la keadaan orang yang sanggup buang bayi tuh kan...aku tengok adik aku tu pon dah separuh nafas nangis bab sayangkan kucing apatah lagi kite nak buang bayi kan..tak ke BODOH manusia yang bangang buang bayi tuh..dah la buang merata, tempat plak bleh tahan la klu kat masjid, ini dalam lubang tandas...siap mati lagi budak tuh..MASYAALLAH..sejahil2 aku akutau gak la erti kemanusiaan..aku tak dapat bayangkan perasaan orang yag buang bayi tuh mesti macam BABI kan ...ya la binatang kan sape yang buang bayi tuh...CELAKA..!! Dah pandai wat pandai la tanggung...tak nak tanggung jangan la buat ...kawen elok2 ...

NI satu lagi...arituh jiran aku buang kucing gak..same la macam kes family aku..tapi lagi sedey beb bab time die buang kucing tuh die rase ok jek..tapi tibe2 time die naek kete then gerak jek...korang bayangkan kucing tuh boleh kejar kete tuh..macam manusia tau...sedey la...die kejar sampai tuan die terpakse pecut laju2...agak aku la, klu bayi yang kene buang tu bleh bercakap, berjalan, menjrit n sebagainya, mesti macam tu gak kan..ye la...tempat baru...alam baru...macam maner wehhhhh...!!!!!

So pade sape2 yang berniat macam BABI tuh, i mean nak buang bayi, jangan la buat...fikirlah naseb...ok..

AKu tulis ni bukan nak cakap aku ni baek..tapi time benda ni terjadi, (buang kucing) aku terpikir la macam mane yang aku pikir kat atas tuh...korang ponleh pikir2 kan...Tapi sius tu memang citer btul..sekang kucing kat umah aku ader lagi 10 kot...4 ekor dah besar tapi tanak buang babb jantan, yang len kecik2 tp kene buang ble dah besar bab betina ...nanti takut die beranak lagik...


ni kucing aku yang jantan.......................................................................................................................................................................



Ni kucing aku yang dah mati...kacuk parsi ...
..................................................................................................................................................................

ni pon dah mati...
......................................................................................................................................................................

Monday, March 2, 2009

KENANGAN....

ni aku dah lame nak letak video ni n jugak citer ni ...dah hampir 2 tahun dah... so skang je time aku ader nak post dalam nie..hohoho...bukan ape ni la kenangn aku wat persembahan ngan pensyarah aku kat dewan besar IPIK time PENGARAH kami nak bersara...apa yang bestnya, korang kan lah sporting gile lect aku tuh...nyanyi lagu mawi siap joget2 lagik..aduyai... Lu memang gempak la Encik Lan...harap2 len kali len join same2 lagi ek ..takpon time die nak bersara ke nanti..hohohoenjoy...!!!




- Lead Guitar aku la (poyo)
- Bass Apit (penyanyi asalnye..)
- Rhythm Aus (jemputan)
- Drummer Paan (Salina drummer tuh..)
- Vokal : Encik Roslan..(the entertainer)

Kelip-kelip..!!