Yang sudi menjengah...TQ

Sunday, October 23, 2011

Kalau kail panjang sejengkal!! Huhhh!! :D

"Seri Menanti istana Negri,
Indah tesergam di negri berdaulat,
Sila lah sampaikan hajat di hajati,
Agar kami tidak tercegat"

"Pohon meranti di tepi istana,
Istana kayangan pohon jati,
Hajat kami na memetik bunga,
Kerna si kumbang sudah berbunyi"

Lu orang mesti ingat pantun2 kemelayuan macam kat atas kan?? Kat atas ni gua buat sendiri pantun die tu bunyi ala2 keHampehan sikit!! Ahahahah.. Ni gua na cerita pasal adat kite turun temurun. Ye la zaman millenium ni xmacam zaman Tuah dulu.

Ade orang anggap kalau adat merisik, bertunang semua ni membazir duet sebab boleh jimat untuk kenduri nikah nanti. Tapi ni bukan pasal keburukan ke kebaikan. Kalau keburukan tu tentulah si Hantu dalam filem KHURaFat lagi buruk kan. Perkara ni terserah pada setiap orang. Kalau rase nak teruskan dan merasa adat dulu2 bole lah teruskan. Tapi kalau rase membazir terserah.

"Lu sudah besar lu tau mana baik mana buruknya"

Cuma kalau ikut pendapat gua mestilah lagi bagus kalau ikut adat.Macam adat merisik, kalau lah xdibuat ibaratnye family pihak lelaki tidak mengenali family pompuan. Walaupon mungkin la pihak lelaki tu pernah bawa si perempuan tu kan. Tapi bagi gua xpuas la sebab mak bapak kite hanya kenal si bakal menantu je kan. So kalau merisik ni dah tentulah family kite leh kenal family yang satu lagi kan. Entah mak bapak lelaki ngan pompuan tu penah kapel ke, penah jadi senior kat sekolah Melayu dulu2 ke, penah termengorat ke kan. :)


Kalau bertunang lak bagus gak sebenarnye. Kebaikan die gua tatau la. Tapi bagu gua kalau bertunang tu kire macam ikatan untuk mengeratkan hubungan la bro. Walaupon gua tau mase tunang la banyak dugaan kan. terserah pada setiap orang la na buat macam mana dan na pikir macammane kan. Yang penting masjid yang bakal di bina tu biarlah kukuh dan kekal menjadi Masjid.

Sebenarnya gua buhsan ni. Tu yang gua tetibe nak menulis pasal adat merisik ni. Walapun gua ni xde SPM kan!! Hekkk Ehhh!!


P/s: hari ini family gua na g merisik seseorang!! Untuk sapa?? Cuba tekaaa!!! Ngeeeeeeee :D



Friday, October 21, 2011

AnekaRagam-AsamGaram!! :)

Tadi ade budak tu lari2 gua panggil, tapi gua bukan gangster tau na buli2 budak. Gua panggil suruh masuk barisan sebab da na habis pehimpunan dah. Kang jadi macam semalam punya kes siap boss tanye lagi

"Baru lap mulut ke ??" Pedih tu ayat ahahahaha..

Internet bergerak!! Wow!! Gua seuka perkataan ni!! Terbaek lah bagi golongan2 yang hobinye suke menjaja cerita2 biar pun cerita pasal rakan sendiri. Rakan sekerja xpe lagi ini rakan karib pun di jaja!! Internet bergerak!! Wooooooooo...

Cakap pasal rakan, gua ase cam sedeh sikit pasal dua tiga hal kan. Tapi xpelah hal yang lepas. Allah maha mengetahui kan?? :).

Petang Rabu ritu pergi Karoke dengan rakan2 sekerja yang ala2 bujang gitu. Terbaik la wokkkk!! Ni gua cerita bukan lagak gaya blog artis tau. Hahahah.. Sekang Xla sunyi gua dok skola ni bujang2 kan. Adegak rakan2 sekepala. Ajak lepak malam2 minum semua sempoi la lu orang. Gua suka!!

Semalam gua tengah tengok gambar2 dalam laptop abang gua lagi. Tapi bukan gambar garfield, kali ni gambar bola. Tetibe kan masuk satu mesej. Gua bace2 ilmu lagi!!


F.R.I.E.N.D.S:

(F)ight for you.
(R)espect you.
(I)nvolve you.
(E)ncourage you.
( N)eed you.
(D)eserve you.
(S)ave you.

Tapi ade gak yang buat maksud len :p

FRIENDS

(F)uck lu bile xde duet!!
(R)ape lu bile nafsu gile2
(I)gnore bile susah!!
(E)xperiment lu utk kesenanga diri
(N)ever ingat lu bile senang
(D)ump lu bile lu xtau ape2
(S)ucks bile lu na mintak tolong


Kire ok la kan??!! :D

P/s: Lu orang pulak buat satu kat komen gua bawah ni friends tu pe maksud die :)

Tuesday, October 18, 2011

Dulu mak gua suruh jadi ustad!! Tu gua suka BerryItam ni :)

Nak jadi penceramah gua ni darah gemuruh!! Na jadi pendakwah takut salah pulak ilmu gua. Nak jadi ustad gua xengat lak hadis2 sume ni!! So gua cube je la ape yang mampu ye.

Biase lah kalau dah idop dalam dunia ni macam kerenahnye. Dah buat A orang na B. Dah buat B orang suh C pulak kan!! Pundek!! Hahaha tapi ye la lumrah alam kan. Ragam kehidupan macam tu la kan.

Tadi gua bukak lagi gambor2 Garfield kat dalam laptop Compaq CQ40 abg gua. Rasenye keluan 2008 kot. Last2 masuk satu mesej ni kat BbM gua. Bace2 rupenye ilmu!! Alhamdulillah!!

Bace ye semua :)

Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI... Bila jadi baik, ORANG MELUAT...

Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM... ... Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata "ASTAGHFIRULLAH.. APA LAA NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?..."

Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA... Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN...

Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGOS... Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR...

Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'... Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free... Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!....."

Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?.."... Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"...

Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?".. Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita.

Apa yang kita buat semua salah. Semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah, tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :- Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia........wallahualam

Gua suke ayat yang last tu. "Bukan pandangan manusia" betullah!! Apa yang kite buat bia dari kita sendiri kan!! Bukan ikut cakap orang ye dok??!! Hekk Ehh!! :)

Selamat Beramal!!

Gua bukan ustad!! tu yang gua suke BeRryItam ni!! :)

Tengah dok tengok gambar garfield kat Laptop CQ4o abg gua punye tetiba gua dapat mesej dalam BBM gua :) bace2 rupenye ilmu!! Alhamdulillah!!

Bace dan amalkan kalau boleh ye geng!!

Fadhilat Ayat Qursi.

1) Baca pada saat keluar rumah, 70000 malaikat akan menjagamu dari semua sisi

2) Baca saat masuk rumah, kemiskinan tdk akan memasuki rumahmu

3) Baca setelah berwudhu, Derajatmu akan dinaikkan 70 tingkat

4) Baca pada saat tidur, malaikat akan menjagamu sepanjang malam

5) Baca setelah sholat, maka jarak antara kamu dan surga hanyalah kematian.

Sampaikan kepada orang lain, maka ini adalah sedakah jariah. Kire lu orang yang bace sampai2kan je la kat member2 dari pada dok melepak men gitar kapok lu orang cap SantaCruz tu kan!!

Ade lagi!!

"Dan pada setiap orang yg mengamalkan, kamu akan ikut mendapat pahalanya sampai hari kiamat
"


Selamat Beramal!!

P/s :
Dakwah kecil2an :)


Monday, October 17, 2011

"Di telan mati emak di luah mati bapa"

Senang2 lu kemam je. Bak kata Jefp Sepah!! Ahahaha!! Bukan pe hari tu gua sempat bace pasal politik Malaysia!! Demmm!! Apsal gua cakap politik!! F!! Yang sebenar gua pelik mana satu na pangkah ni. Nak pangkah tu ini lak yang betul..Nak pangkah ni yang tu lak betul!! Arghhh!! Orang cakap betul salah la gua lalang...

DG 41 memang bole politik beb!! Tapi gua x macam tu lagi. Gua sebuk dengan anak murid gua. Ahahah. PergHhhh!! Da lame xhenjut citer macam ni dalam blogh. Sepeninggalan gua dalam blogspot ni gua ase asing. Dulu post tu post ni macam2 bro. Sekang len skit la. Tu sebab tetiba gua hentam politik!! Topik hangat pon same kan. Nak2 sangkut dengan bajet tahun depan. Ramai menyirap gua dengar citer. Ahahah.

Politik2!! Xhabis2. Lu orang tau x ikan ape paling besar kat dunia?? Mesti lu orang pelik eh. Lantak la. Hahahahah

Gua kat sekola xsampai hati na maki anak murid. Nak cakap lembab pon gua sedey. Tapi sebab da panas, gua hambur gak. Berlapik sikit la. Panas2 gak, tapi tahan skit bro. Gua kalau budak tu lembab gua cakap

"Apa da kamu ni,! KURANG KERING betull!!!"


P/s: lembab - kurang kering kan?? Sopan x gua?? :)

gua cube2 je bro!! :D

Dulu la kan bile gua tengok mamat2 minah2 gune bBerry (BB) ni gua ase hebat sangat. Dan gua xpenah bayangkan bile la gua na henjut satu BB kan. Last2 gua dapat BB Storm dari abang gua. Dalam bahasa kasarnya gua rampas hak pemilikan bb tu dari adek gua!! Haha.. Tu la 1st time gua gune BB.

Ye la orang baru2 gune bB ni cengeh sikit bro. Pegi mana2 nak mengBB je keje. Dulu maase gua keje 24-7 gua dok ngadap bb jek!! Yakkkk!! Pastu semua benda na BBM je keje. Asal nampak mat2 bb dalam Bukuwajah (fb) kompom2 mintak no.pin bBm.

Lame2 da gune bB ni baru gua tau ade kebaikannye. Macam hp len gak kan. Lu orang jangan kolot lak pikir keburukan!! Jadi macam gua. Positif :)

Bukan apa, dulu gune Hp cikai. Pastu merase gua BerryItam ni. Da pakai bB ni tetiba dapat lak usha awek bB. Sampai skang gua dengan die lagi. ("BB, I love u")

P/s: hapdet diri sendiri dari semase ke semase!!


Monday, August 29, 2011

Sape yang kenal maupun tak kenal Selamat Beraya SEmua.. :) Lu maafkan gua Gua maafkan lua hahahahaha 0 - 0 ek semua.. Salam


Wednesday, June 15, 2011

Khusut..

Ya! Memang kita yang mencorakkan. Semua kita. Tapi jangan la bagi macam kerja. Stresss?? keje pam minyak pun boleh stress bro. Lu orang na tau ke kes apa yang gua nak citer ni ??

Takde pe pun sebenarnya. saje gua nak buang sawang2 kat blog gua ni. Gua dah punya lama tak post pe2 sampai tumbuh sesawang betul. Bukan gua nak menipu. Sekarang gua dah keje so memang bz banyak la. Bukan tu je. Gua kan skang dah cube2 jiwang2 kan so gua lagi tambah bz la nak jenguk blog gua. Dah blog gua pun tak sempat jengah camne nak jenguk blog lu orang kan. :0

Ok keduanya gua takde kemudahan internet la. Gua susah nak buat apa2. FB pun naseb bek guna fon BERRYHITAM (BB) kalau tak memang tak online la gua. Insy nanti gua dah normal leh la berkecimpung aktif2 balik.

Dulu mase study dulu punya banyak mase sampai tak tau nak buang mase tu kat mana. sakang dah mula bz mula la nak hargai masa. Tapi tiido tetap tak hengat!!!

dah gua nak chow!! GB dah usha2 gua dah . hahahahahah :)


p/s: gua bz.. ;)

Wednesday, April 6, 2011

Erkkk... Lucah sikit boleh??

... Sowie lah gua post citer lucah sikit. BUkan apa tak salah kan. Bagi yang berumur 18 tahun kebawah sila offline skang..!! Gua ade bace citer ni dulu lame dah mase gua tingkatan 3. Biase lah dah dok ostel kan. Macam-macam adaaaaa...!!~


Kisah pelacur dengan Pemuda yang sangap tapi takde duit. Heheheh..!!

Ade sekor mamat ni name die Medan. Medan ni dah takde duit sangat tapi nafsu sangap nak main dengan ayam. Punya la sangap sampai merayu dengan ayam-ayam tu. Ye la mentang-mentang batang besar nak macam-macam. Hah!! Nak dijadikan cerita alkisahnye si Medan ni punya lah sangap sampai die sangup pergi setiap bilik ayam tu. Lokasi?? Rahsia la bro. Hehe..

Tiaba-tiba dia dapat satu idea. Die pun bergegas ke bilik stiap ayam yang ade kat citu. Sambil die bertanya tu sambil die buat tawaran..

"kalau awak main dengan sape2 je pun awak dapat rm80 tapi if maen dengan saya, saya bayar awak rm10 setiap jolokan saya. Kalau saya jolok awak 60 kali bermakna saya bayar awak rm600. Kalau lebih lagi banyak la...." kata Medan kat ayam sorang ayam ni.

Punya lah percaya dengan kata2 Medan ni, ayam tu pon bersetuju sambil menarik lengan Medan masuk bilik. Tanpa lengah lagi Medan pun memula kan aksi. Tapi sebelum sempat die membuat tusukan pertama si ayam tadi pun berkata...

"Ingat ye bang Rm10 setiap jolokan..." kata ayam itu.
"Ok la sayang. Saya up lagi banyak kalau awak layan saya baik2.." balas Medan tadi.

"Kira ya...satu..dua.." kata medan sambil menusuk2kan pedang nye kat ayam tadi. Dalam nada kenikmatan yang amat sangat, ayam tadi pun mula mengira..

"Satu.. ahh.. dua.. ah..tiga......" dan seterusnya sehinga berpuluh2 tusukan, ayam tadi mulai diam kerana kesedapan yang amat sangat. Sempat Medan ni mencelah..

"Dah berapa dah awak saya jolok??" tanya Medan.
"Ehh saya lupa la sebab sedap sangat tadi..." balas ayam tadi.

"Kalau macam tu kita kira semula. Awak jangan lupe tau..." kata Medan sambil menyambung hayunan beliau.

"Satu.. ahh.. dua.. ah..tiga......" kira ayam tu dan seterusnya sehinga berpuluh2 tusukan, ayam tadi mulai diam sekali lagi kerana kesedapan yang amat sangat. Sempat Medan ni mencelah lagi..

Begitu lah berlaku berulang kali setiap kali Medan menjolok ayam tadi. Sehingga Medan pancut perkara tadi berlaku lagi. Di akhir aksi tersebut Medan berkata..

"Itulah saya suruh kira awak tak mau kira.. Asyik lupe je.. Sekarang macam mana saya mau bayar kalau takde kiraan yang tepat ??" kata Medan sambil berlalu tersenyum puas. Hilang juga sangap Medan malam tu. Hahahahaha...

p/s: Bijak tak MEDAN??

Sunday, March 27, 2011

Tsunami Jepun vs Muammar Gadaffi



Sebleum apa2 gau nak mintak maaf la sebab dah lame gila gua menyepi kan. Ye la blog pon dah bersawang dah kan. InsyaAllah nanti tak lama lagi gua akan aktif semula dalam arena ni. Bukan ape sejak gua dah jadi cekgu ni bizi je nak ngajor anak murid. Hek Eh! Rase tanggungjawab tu besar lak juga. Kalau tak rugi la hampir 6 tahun gua dok study kat maktab kan. Rase2 la kan ade lagi yang menjenguk blog gua ni?? "Sapa ade sila angkat tangan macam saya" kata Ucop.

Hah ?? Tsunami Jepun?? Apa disebaliknya?? tanya lah gua. KOmpom gua pun tatau. Haha. macam kat Indon dulu lah kan melepasi amaran bahaya tsunami. Skala Ritcher memang tinggi. Gua ade buat satu Hipotesis. Semakin tinggi skala Ritcher semakin tinggi ombak tsunami. Amcam ?? Logik tak ?? Boleh dah gua rase gua buat Testis ni. Opppsss!! Thesis..!!~

Dalam dok bergalok sengan isu tsunami Jepun ni ade plak isu len kan. Ye la Duni nak KIAMAT ni macam-macam hal boleh jadik. Negara Islam bergolak?? Peranag Salib ? Semua dah dekat. Dah berlaku pun ade kan. LIBYA bukan main gah dengan dunia MINYAK. Cuma tunggu mase je nak hidup minyak. Macam BOLA. Hidup bola, makan bola nak tido pon nak bola. Kalau minyak kat LIBYA ni ibarat macam tu la. Hidup minyak makan minyak minum minyak tidur pon minyak. GUa rase la kan rakyat dekat LIBYA ni takde kemudahan TV macam kat Malayasia or negara-negara maju len. Bayangkan diorang tak penah tengok ke jiran diorang macam Iraq n Afghan. Kalau si kafir BABI laknat Barat tu dah masuk campur tau2 je la kan. Gua tau diorang nak rijek GADAFFi. Tapi takkan nak babit kan Barat ?? PBB?? Baik bagi name PBABI. Tak pon tulis je PBB BABI..!!

So bagi lu orang yang mana satu masalah utama dunia sekarang?? JEPUN TSUNAMI atau Perang SALIB LIBYA ??

Gua pikir2 rupanya dalam kesedihan semua tu ade juga kegembiraan. Nak tau ?? Baca la entri kat bawah ni.


GUA DAH KONVO

Amacam bangga tak lu orang sebagai kenalan gua? Bukan senang nak dapat sehelai kertas yang tertera:
IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN (KEPUJIAN)

Kalau lu orang pergi beli kat kedai kertas sijil tu then taip je mesti kejap je kan. Macam gua kene 5tahun dulu woooooooo.......

Nak cakap gua puji dir sendiri?? Pergi arrr mammmpppPooooosssstttttt!! Hahahah...~







Tuesday, February 8, 2011

Tepuk dahi..

Haaaa semalam mesti lu orang bengang kan baca entri gua yang takde kaitan dengan tajuk. Hah kalau ade pon tak sampai besar jari kelingking pun yang berkaitan. hari ni hari kedua gua mengajar. dah jadi cekgu ni len plak rase. Bangga?? Memangla. dah la belajar setengah dekad, tunggu posting lak macam tunggu result SPM je. Hambar.

Hari ni selasa 8 feb. Bukan 8 mac ok. Heh! Melalut. Gua dapat pegang kelas 2Amanah. Pertama kali jage kehadiran budak2 kelas. Nak2 gua kena jage macha2. Perghhhh!! Menyirap syiot Kalau dulu mase praktikum senang je nak hidup kat sekolah. Ye la awak dapat waktu mengajar mase praktikum tak sampai besar buntut pun. Ini dah jadi cekgu hamekkkk lu. Besar bontot gajah wooo..~

Gua masuk kelas 2Amanah pagi tadi. Pendidikan Moral. Sah2 la macha2 je dalam kelas tu. Gua engat gua boleh handel la setakat 16 orang jek. Tup2 datang lagi 10 orang macha. Deyyy!!!! Mampos gua nak hendel cam ni. Gua buat2 tenang je. Padahal gua dah tepuk dahi dah.

Mase sejam tak bape terase sebab 30 minit awal dah gua klem dengan mase perhimpunan lagi. Tapi lagi 30 minit nak kontrol kelas tu memang azab!! Patut lah kerja guru ni separuh hari jek. Nak handel 26 orang murid macam nak hendel sukan komanwel huh.!!

SESI PERKENALKAN diri...
Macam biase gua poyo2 garang lah dalam kelas. Nak bagi gempak sikit gua tambah citer kat budak yang ua pernah lempang budak sampai berdarah mata. Insaf jap budak2 tu 3 minit. Pastu jadi balik muenye. Gua mintak masing2 kenalakn diri.

"Ok sebut Nama saya bla bla bla... Saya dari ....bla.. blaa... bla...."kata gua la ni.


Tiba kat mamat sorang ni memang strict. Dah la tak paham cakap Melayu, cakap mat salleh pun tak paham. Gua ni dah la tak penah amek bahasa Tamil nak terankan kat diorang.
Die cakap..
"Saya nama bla... bla.. bla.. Saya dari bla.. bla.. bla..."

Salah gua ke bagi contoh macam tu??Hahahha gua pikir lah sendiri kan..~


Sorang macha ni cakap macam ni.
"Saya nama Vinesh. Saya SETAPAK.."

Berdekah gak gua gelak. Tapi gua kontrol la. Yela. Cakap nak garang kan . Gua pun betulkan lah. Gua cakap..
"Chaaa, bukan saya nama. Nama saya la. Bukan saya Setapak. Saya sari Setapak..."

Macha tu pun betulkan la. Yang hampeh nye, die leh cakap macam ni..
"Nama saya Vinesh. Nama saya dari Setapak.."

Berdekah lagi la gua gelak. Member die sendiri pun gelak. Takpe lagi yang best nye mase gua cakap boleh guna bahase Inggeris.
"ok kelas, kamu boleh cakap bahasa Inggeris dengan cekgu.. Say my name is vinesh and i'm from Setapak..."

apa lagi dengar boleh merapu BI suke je sume. Macam menang loteri. Kena la kat macha ni.

"My name is Kishodevran. Saya from Setapak..."
Lagi kuat gua berdekah beb. Boleh pulak die rojakkan bahase kan. Gua kacitau die kalau nak cakap omputih cakap terus, jangan campur. Macha tu rileks je renyih sorang2 kat belakang. :)


Tapi apa2 hal pun memang tepuk dahi la kelas tu. cekgu laen termasuk GB, GPK pun dah bagi amaran awal2 pasal kelas tu. ye la kelas kedua hujung. Macha lak yang ramai kan.Budak semua pemulihan kan. Memang mencabar. so untuk hari-hari mendatang gua akan berusaha. iaitu berusaha untuk berdoa lebih panjang lepas solat subuh tu. Doa bagi gua tak tepuk dahi tiap2 kali masuk kelas diorang.


p/s:
kerja memang seronok. Warga sekolah semua menerima kedatangan gua. Terima kasih pihak sekolah semua yang baik dan memberi tunjuk ajar kat gua.

Monday, February 7, 2011

Banjir Besar..~



Gua lepak dekat satu restoran mamak ni. Area Cheras la gua syak. Gua order Teh O Limau suam sama roti bakar. Tetibe gua nampak surat khabar. Muka depan tertulis "Banjir Besar melanda selatan tanah air". Gua terkejut sebab tu area rumah gua. Gua pun baca sampai habis.

Sedang gua sedap melantak sambil mentelaah surat khabar tu, tetiba satu mamat ni datang tegur gua. Member gua rupanya. Die pun tanya kat gua...

"Mie bila posting..??" tanya member gua tu. Gua pun menjawab sambil buat muka skema ala-ala Garfield....

"Aku dah posting dah pun. Dah bergelar PENDIDIK dah pun. Senang cakap lu panggil gua cekgu la lepas ni...."


p/s:
Gua saje je nak bagitau hari ni hari pertama gua bergelar cikgu. Banjir?? Selingan je tu...~

Wednesday, January 26, 2011

Pule Nale Teley Nale NO ENTRY..!!~





Gua ingat nak tutup blog ini. Masih dalam pertimbangan yang rasional ala-ala dacing kat dalam bendera BN tu la. Macam mane ek. Hah!! Tegas..!! Gua mesti tetap dengan pendirian...~








"Kite tutup..!! Kite tutup aje. Kita rata kan lot blog ni, kite buat tanam Cili. Sapa setuju sila angkat tangan macam saye......" kata AbangUsop sambil melambai-lambai kan tangannya di udara. Hek Eh...!!~

Kelip-kelip..!!