Yang sudi menjengah...TQ

Sunday, March 27, 2011

Tsunami Jepun vs Muammar Gadaffi



Sebleum apa2 gau nak mintak maaf la sebab dah lame gila gua menyepi kan. Ye la blog pon dah bersawang dah kan. InsyaAllah nanti tak lama lagi gua akan aktif semula dalam arena ni. Bukan ape sejak gua dah jadi cekgu ni bizi je nak ngajor anak murid. Hek Eh! Rase tanggungjawab tu besar lak juga. Kalau tak rugi la hampir 6 tahun gua dok study kat maktab kan. Rase2 la kan ade lagi yang menjenguk blog gua ni?? "Sapa ade sila angkat tangan macam saya" kata Ucop.

Hah ?? Tsunami Jepun?? Apa disebaliknya?? tanya lah gua. KOmpom gua pun tatau. Haha. macam kat Indon dulu lah kan melepasi amaran bahaya tsunami. Skala Ritcher memang tinggi. Gua ade buat satu Hipotesis. Semakin tinggi skala Ritcher semakin tinggi ombak tsunami. Amcam ?? Logik tak ?? Boleh dah gua rase gua buat Testis ni. Opppsss!! Thesis..!!~

Dalam dok bergalok sengan isu tsunami Jepun ni ade plak isu len kan. Ye la Duni nak KIAMAT ni macam-macam hal boleh jadik. Negara Islam bergolak?? Peranag Salib ? Semua dah dekat. Dah berlaku pun ade kan. LIBYA bukan main gah dengan dunia MINYAK. Cuma tunggu mase je nak hidup minyak. Macam BOLA. Hidup bola, makan bola nak tido pon nak bola. Kalau minyak kat LIBYA ni ibarat macam tu la. Hidup minyak makan minyak minum minyak tidur pon minyak. GUa rase la kan rakyat dekat LIBYA ni takde kemudahan TV macam kat Malayasia or negara-negara maju len. Bayangkan diorang tak penah tengok ke jiran diorang macam Iraq n Afghan. Kalau si kafir BABI laknat Barat tu dah masuk campur tau2 je la kan. Gua tau diorang nak rijek GADAFFi. Tapi takkan nak babit kan Barat ?? PBB?? Baik bagi name PBABI. Tak pon tulis je PBB BABI..!!

So bagi lu orang yang mana satu masalah utama dunia sekarang?? JEPUN TSUNAMI atau Perang SALIB LIBYA ??

Gua pikir2 rupanya dalam kesedihan semua tu ade juga kegembiraan. Nak tau ?? Baca la entri kat bawah ni.


GUA DAH KONVO

Amacam bangga tak lu orang sebagai kenalan gua? Bukan senang nak dapat sehelai kertas yang tertera:
IJAZAH SARJANA MUDA PERGURUAN (KEPUJIAN)

Kalau lu orang pergi beli kat kedai kertas sijil tu then taip je mesti kejap je kan. Macam gua kene 5tahun dulu woooooooo.......

Nak cakap gua puji dir sendiri?? Pergi arrr mammmpppPooooosssstttttt!! Hahahah...~







2 comments:

  1. selamat pagi murid.. hehehe owh gua post malma.. selamat malam.. ;)

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!