Yang sudi menjengah...TQ

Wednesday, April 15, 2009

Sedekah jek...memang murah rezeki,,,,Benar..!!!!

Ni kire sambungan daripada Blog IFTIE la...pasal sedekah murah rezeki...hehehehe
Boleh kan IFTIE???

Bukan nak bgtau aku bangga bab aku menderma...tapi nak gtau kejadian best la...Ni bih kurang derma la, tapi lebih kepada wakaf, yang membawa maksud, aku menderma dan mewakafkan duit yang aku derma tuh atas nama Arwah Ayah aku iaitu Mohd Isa Bin Kulob...Ni la 1st time aku buat wakaf dengan lafaz sekali...Masa akku nk bayar tuh Cikgu Azmi suh aku baca apa yang ader kat atas kad Wakaf tuh...

Itu bukan tujuan utama aku masukkan entry ni...yang aku nak citer ni berkenaan dengan ganjaran yang ALLAH taala bagi on the sport kat aku, Cikgu WAn Zamani, n Ustaz Azmi sendiri...Lpas C.Wan Zamani buat akad wakaf tuh, aku plak tetibe rase nk buat kan...So aku pg kat ustaz then mtk nak buat gak kan atas name arwah ayah aku...Duit wakaf ni sebenarnya untuk pembinaan Surau kampung Ustaz Azmi tu sendiri kat Ulu Langat...elok benor la kan leh wat pahala sikit, nak2 aku niat atas nama arwah ayah aku..

Mase tuh ader gak Sir Mahendran (cikgu BI) ngah makan depan kami...yang bestye, mase die nak bayar tulah die terpakse tukar Not Rm5o...duit kecik tadak..akak kentin pon tadak wit kecik...then tanpa segan silunya dia cakap...

"Dik, kire sume skali yang cikgu2 cini makan (aku, C. Wan Zamani n Ustaz Azmi la..) termasuk cikgu tu skali (aku le tuh)...Bayar sume skali ek...",kata Cikgu Mahendrann..drannn3x..hehehe (teringat Davindran RAJA LAWAK ASTRO musim ke-2) hehehe...

FUh lega aku dengar Sir Mahendran tu nak blnje...aku engt ni sume pasal kebajikan yg aku n cikgu2 td wat la...on the spot jek ALLAH bg blk kan...tu la KUASA yang MAHA AGUNG...Bab klu aku tak buat wakaf tu, maybe aku dah blah awal lg dah dr kantin tuh...hehehe...yang penting ALHAMDULILLAH...murah rezeki arituh..arap2 pasni ader g rezeki macam tu.....Kepada cikgu Mahendran, thanks banyak2 bab sudi mengahbiskan Rm1o engget pd aritu....walaupon harge die kecik jek tp bg aku, keAgungan ALLAH tu terserlah la bab on the spot jek terus dapat ganjaran ....ALLAHHUAKBAR..!!!!

YE la kan kadang2 lambat dapat tuh..tapi lambat ke awl ke, yang penting niat biar ikhlas tak mengharapkan pembalasan...DIA MAHA AGUNG, n DIA TAHU NAK BUAT APA KN...Jadi berserah je la pada takdir...







OK...Jumpe lagik..heheh

*p/s :buat2 la pengajaran citer ni, bukan untuk aku jek untuk sume org...


Free Signature Generator

Free Signature Generator

10 comments:

  1. ur dad passed away?
    hmmmmm

    same same
    =p

    ReplyDelete
  2. yeah...alrady...time tadika lagi...huhuhu
    memang sedey,,...

    ape yg same same???ur dad also??? sowie...

    ReplyDelete
  3. :) btol2..murah rezeki slps "mmberi" kpd yg perlu..

    ReplyDelete
  4. hehehe.....ye2 tq en bella....semoga anda di rahmati dah di murahkan rezeki...hehe

    ReplyDelete
  5. argghh..cane ko leh jumpa blog akuh?

    i dunno..kengkawan kite mane layan mende2 gni nok!

    ReplyDelete
  6. ye ke...hahaha aku jumpe la bab blog ko ader dlm SAAD punye blog...hohoho..

    ko kt mne skang ??

    eh IDA n IKA tk layan blog ke...

    ReplyDelete
  7. eh
    ifti nak buat jugak la
    tp cmner yer
    nak jugak benda2 gini ni

    ReplyDelete
  8. ifti nak buat aper???
    nak aper??
    xphm la...huhu

    ReplyDelete
  9. ooo
    nak wat wakaf ni ek...hm...susah la klu takder urg yg hndle...me pon kebetulan bab ader ustaz yg wat kt skola prktikum arituh...huhuhu

    ala beli jek al-Quran then letak kat masjid tmn ten ni..

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!