Yang sudi menjengah...TQ

Thursday, June 11, 2009

Marah betul si Samad tu (kisah 2)

"Arrghhh.....!!!!!"

Lagi sekali Samad menjerit dengan penuh kemarahan. Kali ni kemarahannya meningkat ke 9 petala langit. Dah la malu dengan kejadian pen beliau hilang. Ada pula masalah lain.

"Arrggghh...!!!!!"

Semua pekerja kat ofis dah hairan dah. apa kena si Samad ni. Semalam menjerit, hari ni menjerit, entah esok lusa menjerit lagi kot. Aduyai...

"Dah ada punchcard nak kacau punchcard orang gak. Aku dah letak kat tempatbetul, entah babi mana pulak yang alih. Gampang betul..!!" bentak si Samad.

Gua dalam hati dah menyumpah gak mamat ni. Tanya tak, nak maki2 lagi kan. Gua dengan perasaan sengalnya terus tanya...

"Lu apahala Samad??Asyik mrah2 dari semalam. Dah la semalam salah sendiri, nak maki2 lagi.. Aduyai..!!" tegur gua dengan harapan Samad akan reda dari kemarahannya.

" Entah gampang mana la yang amik punchcard aku. Aku dah la nak balik ni. Letih..!!! KO kot amek K****.."tuduh si Samad tu.

" Uiks, lu mat cakap pandang2 la..Gua tatau apa2 lu nak tuduh gua pulak..Lu tau tak dosa menfitnah ni lagi besar dari dosa membunuh.." tegas aku sambil teringat kata2 yang lebih kurang sama yang di ungkapkan oleh Ustaz Baharom kat Sekolah Rendah Agama Keratong 07 dulu.

Rancak gua dok bertekak dengan Samad tu, sampai pihak MOD dalam ofis pun dengar. Semua pasang telinga. Gua dah cuak. Semua dalam tu bos2 besar kitorang. Tapi tak cakap apa2 pulak. Kak Long , Mr Roy, Mr Ray, Gopi dan Kumar. Semua MOD yang pangkat besar2 belaka dalam ofis tak cakap apa2. Gua dah malas nak layan Samad. Gua ingat nak tolong cari, tetiba gua pulak yang tak tahan dengan beliau. Siap bertengkar lagi. Hahaha..

"Biippp biiippp...!!!"

Mr Ray keluar. Datang kat gua. Sambil tu masih kedengaran lagi suara si Samad yang marah2 dengan maki hamun lagi.

"Babi..!!"
"Celaka.."
"Haram jadah betul la.." Samad maki lagi.


Hohoho...ini dah kes berat. Samad ni dok maki hamun lagi macam dalam entry lepas.

Mr Ray tepuk bahu aku. Dia tengok Samad yang bising2 lagi. Lepas tu tanya aku...

"What was the fuck he yelling for??" amboi, cakap omputih pulak Mr Ray ni dengan aku.
"Entah la Sir. Saya pun tak tau. nak cari benda marah2. Lain kali tanya la dulu kan kat sapa2. Entah2 Kak Long ke amik punchcard tu nak kira gaji. Ini dok maki2," balas gua selamba je dalam Bahasa Melayu. Cintai bahasa kita beb. Gua pulak time tu dengan riak muka seakan2 golongan yang baik2. Hahaha.. Apa lagi beb, Mr Ray pun sokong gua la.


"Hey Samad, what wrong huh?" tanya pula Mr Ray kat Samad.
"Shitman, somebody took my punchcard. i dont know where is it now. I want go back sir. what the fuck man," balas pula Samad dalam Bahasa Inggeris. Amboi dah pandai cakap omputih si Samad ni. Depan2 Mr Ray pun nak marah2 siap maki2 lagi. Berani betul...!!

"Babi..!!"
"Celaka.."
"Haram jadah betul la sapa yang amek punchcard aku ni..."

Uiks!! Lagi sekali pula dia maki.

5 minit kemudian, Kak Long dengan Mr Roy keluar dari ofis pergi ke bahagian checkpoint. diorang datang kat aku dengan Samad. Aku kaget. Ada buat salah ke aku ?? Samad pulak buat2 muka mengampu dekat diorang.

Elehh...!!!

"K****, minta walkie talkie. Nak cakap sikit ni," kata Kak Lomg

Gua pon bagi, lepas tu pasang telinga apa yang nak di cakapkan.

Tiba2...

"Perhatian kepada semua steward, sapa2 yang nak balik boleh amik punchcard kat atas meja saya. Mana yang dah kat depan ofis tu saya dah buat kira2 gaji. Mana yang atas punchcard meja tu lepas punch letak balik. Saya belum buat kira2 gaji lagi," seloroh Kak Long sambil menjeling ke arah Samad yang dah merah padam muka dia. Nasib baik die hitam. Kalau tak...


Aku beredar dengan senyuman sinis di bibirku. Tanganku mencuit Brother yang ada di sebelahku...Hahaha..."Nah ko Samad..!!!!!!"


Free Signature Generator


10 comments:

  1. Kena lg bro Samad ni... Semoga ambik iktibar....

    ReplyDelete
  2. suruh samad jumpa aku...aku ajar dia menjerit tanpa suara....hehehe

    kau orang keratong ke?

    ReplyDelete
  3. john iverson
    hahah
    samad yang malang bertemu dengan gua..john lu yg kna amek iktibar..wakakakak..



    patung cendana
    ok nnti aku suh jumpe..takleh ajar dia suke karoke..ngeh3..

    aah orang keratong 07 yang indah..tp gua stay je, lahr kat len beb..hehe

    ReplyDelete
  4. marah benar si A saMaD said tuh eh..

    ReplyDelete
  5. Eh A samad said???gua tak kenal..hahaha..
    SAMAD daa bukan A. Samad...

    ReplyDelete
  6. bukan setakat karaoke...nak aku ajar dia suka mak yong pun boleh...hehehe

    aku pernah pergi keratong...ada sedara kat sana...kau sebenarnya orang mana...ini bukan interview ok...ahahaha]

    ReplyDelete
  7. owh ko ajar skali dikir barat beb
    ngeh3

    keratong indah permai..ibu negeri pahang..hahah
    tp gua asl kedah beb

    tq 4 link my blog hohoho...

    ReplyDelete
  8. kimi...

    kau kena sambung neverending story episode 8...dari blog aku...hehehe...

    ReplyDelete
  9. aku dah sambungdah
    hahaha
    tapi citer yagngarut2 jg ,...hahaha

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!