Yang sudi menjengah...TQ

Friday, October 30, 2009

Betul jugak ek cakap Samad...

Gua baru balik keja dengan Samad. Gua tengok Samad walaupun tak hensem macam gua, tapi gua tengok dia dah berjaya, bisness, aweks, duit dan macam-macam lagi. Walaupn awek dia yang Jawa sorang tu je. Gua tau la ader aweks sekarang yang pandang poket kalau nak kapel kan. Tapi kalau pakai seluar Melayu mana ada poket daaa... Haha....

Gua pun terfikir nak tanya di samad ni pasal aweks ni.

"Samad, lu besh la ek. Ada duit jek, awek pandang beb..!! Tak macam gua," gua buat ayat kesian.
"Eh mana ada, aku pun kira rezeki baik la ni.. Kalau ko lagi best, cikgu, awek lagi pandang beb..!!"balas Samad.

"Mana ada, cikgu tak kaya pun. Duit pun tadak. Lu lain la. Bisness..!! Asal aweks tanya je, lu cakap bisnessmen, terus awek tu pandang beb..!!" puji gua lagi.
"Ye ke?? Tak la biasa je. Aweks mesti pandang ko nanti. Ko kan cikgu..Hehehe..."

"Gua rasa tak la," gua degil.
"Ye K****, kalau aweks tu tanya, ko gitau ko cikgu, diorang mesti pandang beb..!! Tak caya gua berani kerat jari beb..!!" balas Samad lagi.

Huh.!! Yakin je Samad ni jawab.

"Tapi takkan diorang pandang aku sama amcam pandang lu beb??" tanya gua lagi, nak kepastian.
"Haaaa... Yang tu lain sikit, sebab kalau ko gitau ko ni cikgu, kompom diorang pandang. Tapi pandang lain sikit..!!" spontan mamat ni balas kat gua.

"Apa yang lainnya??" gua dah pelik.
"Ye la kalau ko gitau ko cikgu mesti aweks tu pandang, tapi dia pandang sambil tertanya betul ke ko ni cikgu???Tak macam cikgu pun..!! Hahahaha...!!!"

Samad berlalu naik motor sambil ketawa besar macam kena loteri sebab gelakkan gua, dah tu siap tarik spender die yang tersedut kat bontot..!!




23 comments:

  1. Seluar melayu gua,gua tempah. ada poket woo. Muahaha. Err cuma tak ada isi je. :D

    ReplyDelete
  2. alang:
    hahaha...tu la yg aweks dok pandang..bkn poket jek

    ReplyDelete
  3. lu cikgu apa...wa mesti awek ramai pandang lukan...pandang ajer la

    ReplyDelete
  4. heh..

    ingat cikgu skrg kena pakai songkok tinggi, spek tebal ke?

    ReplyDelete
  5. lu adalah seorang cikgu yang gempakz beb...

    ReplyDelete
  6. hehe cikgu pakai kontek lens r skang mane pakai spek daa

    lagi kacak dow kompem dapat ayat2 cinta

    huhuh

    ReplyDelete
  7. Erk. Boleh tolong adjustkan awek cikgu kat aku sorang tak? hehe

    ReplyDelete
  8. bias:
    erk rupa cikgu cam gua r...hahhahaha



    mamai:
    mmg ramai yag pndang, tp pndang pelik..


    hanim:
    tu la yg aweks pelik tu..hehe



    XXXmalaya:
    gua gempakz???ye kot..hahah


    kirimaru:
    patut la lu byk awek..hehe



    Naddy:
    tett..!!!itulah persoalannya...betul ker??
    heheh

    alang:
    erkk gua pun tadk aweks lagi..cmne nk usha kat lu..huhu

    ReplyDelete
  9. nasib baik saya tak ada dekat situ... kalau tidak saya tolong awak tampar kan Samad tu !

    p.s t.kasih kerana singgah blog "puisi orang tak reti". ada satu komen itu saya tujukan untuk awak, tapi terlupa nak tulis nama awak. tapi saya yakin awak tahu yang komen itu untuk awak, kerana saya ciplak gurindam@seloka awak.

    ReplyDelete
  10. salam kimisai
    saya suka baca tulisan awak..bersahaja dan tersendiri menyerlahkan ketulusan hati... tambah lagi saya suka puisi serabut macam sabut tu...best..

    ReplyDelete
  11. al-lavendri:
    jgn tampar samad tu, tak baik, lu tumbuk ok ..!!!
    Gua dah komen da kat page lu bro..



    fazir r:
    terima kasih bro...mmg penulisan blog ini lahir dari hati..puisi tu mmg waktu buat tu tengah serabut pun...dari hati gak ..

    ReplyDelete
  12. Kimi....sape sebenarnye samad tu???
    Habaq kat aku btul2....hahahahahahah

    ReplyDelete
  13. ada la,
    mana leh gtau skang..hahaha
    nnti ko knlnye..

    ReplyDelete
  14. salam...bro,

    setuju dengan bro..

    guru mana kaya,
    anaklaut tahu, anaklaut pun guru jugak..

    :))

    ReplyDelete
  15. cikgu itu pekerjaan yang mulia kot.banyak pahala.
    chillah.aku kompem samad accident jatuh parit lepas dia blah sambil gelak2 kan kau.

    ReplyDelete
  16. anak laut:
    ah anak laut guru jugak, lu ckgu sekola mana??hhahaha nk jg kenal kan



    arque:
    hahaha..btol mmg mulia..
    dah xcident pon, laggar pagar umah
    hahaha

    ReplyDelete
  17. perghh..spender terlekat kat bontot..seksi tuuu..wakakaka

    ReplyDelete
  18. haha cik epal ni, dlm pjg2 citer ni, itu je yg die bace..haha

    ReplyDelete
  19. kelip2:
    dah sepak..die speak gua blaik

    ReplyDelete
  20. aku cume nak tahu sape awek jawe samad tuh..kah3.. adakah makcik jawa cleaner Pavilion?haha

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!