Yang sudi menjengah...TQ

Tuesday, October 20, 2009

Mimpi lagi...Nasib baik tak ngigau..

**************************************************************************************
Mengorak langkah lagi geng-geng Paradoks, menyelami mimpi smeua insan yang ingin menceburi bidang kegiatan mereka, menyingkap semula semangat kesenian di kalangan sekecil-kecil umat, sehingga ke sebesar-besar umat. Pakatan radikal ini sememangnya bersemangat berpijak di bumi yang nyata, di bumi sendiri menghidupkan hiburan santai bertema, dan bermotif walaupun tiada luahan sewaktu sibuk mengedarkan poster-poster.

Gamit malam itu dengan meriahnya, dengan semua para penghibur amatur, semi-pro dan juga professional. Semua bergabung tenaga mengorak satu pola percaturan dalam mengembangkan bakat, memperjuangkan seni dan menaikkan puisi sastera di mata masyarakat walaupun dalam kelompok yang kecil (hampir 500 orang). Gua tak menafikan yang gua memang seronok terlibat dengan lu orang semua, Penggerak Paradoks. Walaupun gua sibuk macam mana pun, kalau ada undangan, gua akan tetap menghabiskan sisa-sisa kesibukan gua dengan memberikan komitmen kepada program lu orang.
**************************************************************************************
Terima Kasih;

Terima kasih buat Bro Aloy yang sudi menjemput gua lagi (Siela Band) walaupun gua tahu gua punya persembahan taklah sehebat band lain seperti Kristal ataupun Nirvana. Sebab gua tau gua tak sehebat Ramli Sarip mahupun M.Nasir. Tapi gua cuba juga nak jadi macam Naser Bilal Khan.



Minta Maaf;

Mintak maaf banyak-banyak sangat kepada yang hadir dan kepada penganjur terutamnya sebab band Siela tak dapat perfom malam tersebut kerana pelbagai konflikasi dan juga permasalahan berlaku di samping dengan beberapa peristiwa yang agak memilukan berlaku. Maaf juga kalau persembahan kami hanya sekejap sahaja ( 1 lagu je ) sebab kami menghadapi situasi yang agak rumit di Cheras. Tapi gua harap lu orang semua terhibur dengan band yang gua bawa malam tu "Salina" iaitu band gua sendiri. Bukan senang nak dengar kawan gua ( vokalis ) tu nyanyi depan orang macam tu...Hahahahaha... Jadi kalau ada apa-apa kekurangan harap di maafkan dan akan di perbaiki di masa akan datang.
**************************************************************************************
**************************************************************************************

Tapi malam tu best la kan sebab walaupun bercanggah dengan jadual program yang lebih besar, seperti konsert Sua Rasa TV9, disamping situasi pelajar-pelajar UiTM yang dalam dilema (nak study ke nak pergi MIMPI BERAT) sebab esok ada test. Ke Final?? Gua tak tau.... Ramai juga yang hadir, terima kasih sebab menyokong pergerakan pakatan ini.

Gua suka sangat;

Gua dapat jumpa Sofi Jikhan. Gua dapat bergambar dengan dia. Sebab selama ni dalam TV ngan CD original cerita arahan Mamat Khalid je yang gua nampak beliau melayari layar perak tu. Tapi semalam depan-depan. Sempat gua mengajuk dialog beliau dalam 'Zombi Kampung Pisang';

"Susah saya nak percaya perkara ni..."

Hahaha..jangan marah bro Sofi. Gua tengok citer tu dah dekat beratus kali dah. Pergh....!!! Best..!!!


Gua suka sangat jugak;

Gua dapat jumpa bloggers yang selama ni asyik dok sembang dalam alam maya jek. Bias, Dark Ray, Momo, Aloy, Wahyudi, Patung Cendana, Pita pelekat, Dzulfixi, En.Adam, XXXmalaya, Addyaholix, pentoi, dan banyak lagi la. Tak terkira nak sebut. Takpe Lu orang tengok sendiri la gambar kat bawah yang member gua dah ambik. Tapi memang gua seronok sangat. Aka Patung yang sangup apply cuti sanggup datang. Dulu datang tak sempat jumpe ek. jadi sekarang dah jumpe, dan bakal akan jumpa lagi di lain waktu. Gua memnag saje tunggu sampai balik sebab nak bergambor dengan lu orang semua. Dapat gak akhirnya.
**************************************************************************************


**************************************************************************************

TERIMA KASIH MIMPI DAN PARADOKS..!!!!



p/s : gambar nanti gua upload dekat fbook ok..


22 comments:

  1. trimas kat lu jugak sbb memeriahkan lagi "MIMPI" kami...

    ReplyDelete
  2. momo:
    1st time jumpe lu beb...thnks sudi jemput..haha

    ReplyDelete
  3. kimi....

    seronok dapat jumpa kau dgn zul. next time boleh jumpa lagi ya....

    ps....nasib baik ada gambar aku...kalau tak sebulan aku tak nak masuk blog ku...:-p

    ReplyDelete
  4. patung:
    ala jangan r majuk ..tenet probs la...huhuhu

    gu apun sonok...tp tak sempat sembang byk ...next time klu dtg lg leh jmpe sembang byk skit...

    ReplyDelete
  5. ada band rupanya.

    cool.

    jumpa bloggers?

    bestnya.

    :)

    ReplyDelete
  6. ah... sket nye gambar aku... haha...

    ReplyDelete
  7. lagu tu lu best beb...syg wa tak leh rakam masa tu...lu bikin clip...ikhlas...lagu tu mmg sampoy..

    ReplyDelete
  8. jeles jeles jeles....
    wahahaha...
    xpe xpe...
    nasib de halllll

    ReplyDelete
  9. seronok dapat jumpa kau kimi. cuma tak sempat nak borak panjang. jumpa lagi nanti!

    ReplyDelete
  10. lu balik awal. bukan ada bini pun nak balik awal?

    ReplyDelete
  11. kimi aku nak ambil gambar tu pasal aku tak bawa kamera malam tu...persembahan lu okay ajer next time jumpa lagi

    ReplyDelete
  12. salam....

    pas ni kalau sudi ajak anaklaut sama..:))

    ReplyDelete
  13. farah:
    baru tahu ker??hehehe...slidik skit..len kali jemput ye...


    kelip-kelip:
    jangan jeles tau..bahaya..



    cik yuki:
    next time kene dtg kalau best..!! heheheh



    dzulhafixi:
    tengok fb...ader lagi...




    aku pentoi:
    harap EMI ke SONY ke stuju wat klip..thanks..hehhe


    azza:
    jgn jeles gak bhye..
    kenduri agi penting..tettt..!!!!



    addyaholix:
    gua pon seronok..lain kali lepak HAKIM..hahh borak pjg..

    ReplyDelete
  14. bias:
    ayat sama dgn time kat sane..hahah tukar..!!!
    bini ade tp bkn yg sah..hahaha

    ReplyDelete
  15. bias:
    ayat sama dgn time kat sane..hahah tukar..!!!
    bini ade tp bkn yg sah..hahaha


    terompah kayu:
    akan diteruskn....



    mamai:
    silakan jangan malu2..itu untuk umum...hahaha


    anak laut:
    kedatangan lu mmg di alu-alukan..tapi lu diam mnyepi jek...heheheh

    ReplyDelete
  16. xxxmalaya:
    yo la gempak..MIMPI mmg gempak...hahahah

    ReplyDelete
  17. Laa. Korang berjumpa ramai2 ke. Rugi gua tak turun. Tapi tula, skrang gua tgh bz skit. Rupanya lu ni dak uitm eh. ambik kos per?

    ReplyDelete
  18. gua budakmaktab la...gua join diorang..dah kat s.a, so banyak la budak UITM...lain hari beb lu kene turun..

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!