Yang sudi menjengah...TQ

Friday, August 28, 2009

Public Holiday ....


Ingat, jangan salahkan sesiapa. hehehehee...... 




 Penyimpan Mohor2 Besar...Yang Besar2 Kepala dgn ini mengisyhtiharkan bahawa PUBLIC HOLIDAYS untuk semua ... 
untuk Sebulan (No Overtime!! and No Replacement!!! ). Maka Dgn ini ingin diberikan sedikit Pesanan kepada MANUSIA : 
- Kalau dok beratur panjang di Kedai Mamak di waktu puncak -Bukan yang suruh!! 
-Kalau ada Runner dok tolong beli Bekalan - Dia takdak kena mengena dgn !!! 
- Kalau tak reti2 nak buat amal ibadat - Bukan yang dok bagi hampa MALAS tau!! 
- Kalau dok pakai terdedah sana-sini - Bukan yang suruh dan bukan yang suruh tengok..!! 
- Kalau dok pi berkepit sana-sini dgn awek siang malam - Bukan yang bagi line!! 
- Kalau dok Boros sangat shopping Raya - Bukan yang suruh!! 
- Kalau dok tak habis2 mengata orang - Bukan yang bagi idea!! 
- Kalau tak habis2 dok berdengki kat orang - Memang bukan yang dok cucuk!! 

Maka MANUSIA, ambillah peluang ini untuk UPGRADE kan Diri anda, KENALI lah Diri Anda, BERBUAT BAIK lah dan SUCI kanlah Diri Anda. 
Kumpulkanlah Pahala sebanyak mungkin..........Renungkanlah..Adakah masa ini yang paling sesuai untuk BERUBAH atau Anda masih Menunggu!!!!...Tunggu Sapa lagi.... 
Jangan lupa Bayar Zakat Fitrah tau!!!.....Ada juga yg dok merungut Zakat mahal .....Ini pun takdak kena mengena dgn tau!!.. 
Tolonglah Manusia ooiii.......Kalau Semua dah Beriman dan ikut Jalan yang Benar...kami punya kerja pun kurangla sikit....Kamipun dah letih Overtime.... 

Akhir kata - SELAMAT BERPUASA Dan BERIBADAT ......................... We Will be Back to Office after Ramadhan ....he..he 

11 comments:

  1. yang takd engar kata tu juga kira besar kepala dia dan juga dosa

    ReplyDelete
  2. hahaha...
    kalo degil??

    selamat berpuasa jugak weh

    ReplyDelete
  3. uishh
    mcm menteri wat ucapan lak
    selamat berpuasa..huhu

    ReplyDelete
  4. Setan dah cuti sempena bulan posa nie. Tapi manusia yg perangai mcm setan makin bertambah lak eh. hehe.

    Moral: Jgn jadi setan bulan posa nie. :D

    ReplyDelete
  5. mintak maap semua. entri kat atas ada maslah skit..gambar setan tanak kuar pulak dah...so mane yang petak tu kire setan la ek..gambar tak kuar nak wat camna...

    wahyudi my:
    ye selamat berpose gak buat lu..


    mamai:
    yeah mmg berdosa..nak2 tak ikut perintah-Nya



    azzaliena:
    sama la tu degil pon kire berdosa gak la tuh...tp setan cakap jgn salahkan diorang...ngaaa



    Bias:
    huh??!! tetiba...
    merdeka gak bias




    yoro ikoro:
    macam menteri tp gua kan guru,,,hahaha


    alang:
    sebab tu setan cuti, bagi generasi baru kalangan khalifah yang berperangai setan lak menimba pengalaman jd setan..



    KIBAkline:
    degil takpe klu tak macam setan...ngeh3...

    ReplyDelete
  6. pasal takleh tengok gambar2 tu!!!!!!!!!...huhuhu..

    re:...aku nak tanya...tapi driver tu lelaki...segan la aku...hehe...jom la kita gi basuh kereta sama2...

    ReplyDelete
  7. wah... beraninya..... setan betul.

    ReplyDelete
  8. patung cendana:
    tatau la nape tak leh tengok...tp yg pasti gambar setan la..hahah kaler merah..



    bro aloy:
    setan memang setan...perangai macam setan setan ni...

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!