Yang sudi menjengah...TQ

Sunday, June 27, 2010

Gua mula rase takut..!!

Hah kalau gua tulis pasal jiwang-jiwang dan perasaan kat sini mesti lu orang kecoh-kecoh nak tau kan?? Haha.. rileks gua bukan artis yang femes-femes nak jadi gosip. Tapi kali ni memang gua nak tulis perkara yang berkaitan dengan perasaan gua. Bukan apa gua harap-harap sangat ade yang dapat membantu gua. gua rase sucks sangat sekarang ni. Dalam hal ni gua bukan lah nak menyalahkan sesiapa, tapi memang serius gua dah stat mula rase takut nak mengusha-mengusha pompuan. Tau kenapa?? Hah itu rahsia.

Ok kalau yang tu rahsia, yang ni gua bagitau kat lu orang. Ini memang kisah benar dalam hidup gua. Tak kiralah kalau adek ke mak abang gua ke yang baca. Yang penting gua nak bagitau cerita panas ni kat lu orang.

Mesti lu orang penah tertanya-tanya kan nak-nak kawan-kawan gua, KENAPA GUA TADAK AWEK sampai sekarang kan ??

Macam ni kisahnya. Dulu masa sekolah gua ade minat sorang minah tu. Gua kenal die pun waktu tingkatan 3. Nama? Rahsia la. Gua bagi hint je: E. Kalau dia baca entri ni dia tau la. =) Lepas gua tangkap lentok ngan minah ni, tetiba kawan gua pulak cakap dia nak usha minah tu. Gua pun dengan bangang nye terus menjadi penolong kanan kepada member gua tu. Padahal gua nak usha minah tu. Akhir sekali member gua dapat dia. Ok tak pengorbanan bangang yang gua buat ?? Hahaha.. Susah beb nak terima sebab dan akibat kebangangan diri sendiri.

Naik tingkatan 04 gua ade baek ngan sorang minah laen pulak. Hint = Dayah nama dia.Tengah dok syok-syok gua dengan dia dok tukar-tukar biodata, surat-surat la, tetiba gua kena pindah sekolah SMART, Kuantan. Mula-mula memang gua pun selalu kontek die. Lepas tu masing-masing tak tahu haluan masing-masing. Tapi kitorang tak bercinta ok..!! Padahal gua dok kat SMART tu pon seminggu je. Hahaa... Balik sekolah lama gua taktau apa sebab terus gua dengan dia dah macam tak kenal. Hahaha... tahun ni gua dengar die dah kawen. Alhamdulillah. Memang itu pun yang gua harapkan. Kebahagiaan Dalam Perpisahan bak kata Shahir AF8.

Lepas SPM gua bawa diri kerja kat JB. Tp alhamdulillah gua tak terlibat dengan perasaan langsung waktu tu. Sebab ?? Sebab gua pun tatau apa sebab dia.

Masuk je maktab perghhhhhh.....

Gua minat ngan sorang minah ni. Hint?? = A. Tapi minah tu minat kat orang len daaa... Gua pun suke ngan dia sebab muka dia macam member baek gua dulu je.

Lepas tu kan gua kenal ngan minah ni. Hint = S. Sapa yang dapat agak tu paham-paham je la ye. Memang la gua selalu keluar dengan dia. Dan memang hampir-hampir tangkap cintan beb. Tapi bila gua usha balik, muhasabah balik diri gua, gua mula pikir kan. Kenapalah gua mesti cintakan pompuan tu tapi atas dasar simpati. Sebab tujuan utama gua cuma nak try ubah hidup die je. Hidup die macam dah tak menentu bagi gua. Bagi gua la k. bagi die tatau la. Dan gua mintak maaf sangat sebab gua tak dapat nak balas cinta dia. Sebab gua rase cinta tak bermakna kalau setakat gua cintakan + simpati kan. Dan sekarang gua tau die dah berteman baru yang lebih baik dari gua. Semoga berbahagia.

Lepas tu gua kenal dengan budak UIA . Hint??= I . Kalau dia baca pun mesti die tau punye maksud gua ni. Mula-mula kes nya gua cuma nak tolong bagi semangat je kat die, sebab die baru je clash ngan balak dia. Tapi lama-lama rase macam syok pulak. Tapi tetap tak bercinta ok..!! Lepas tu selang bape bulan gua tau la pulak kan member lama dia minat kat dia. Dan sampai sekarang durang masih kapel. Hahaha gua membuat kebangangan yang ke dua selepas kebangangan pertama waktu sekolah dulu. Sekarang gua tengok diorang hepi n bahagia je. Tahniah . Harap ke jenjang pelamin k.

Ni yang terbaru. Eh ade lagi. Sebelum gua kenal budak UIA tu ade la gak kes satu lagi kat maktab. Tapi tu rahsia besar ooooooooooooo... Hint ?? = A jugak.. Tapi die awek member gua. Takleh kacau. =p Hahaha..

Ok2. Ni yang terakhir. Dan yang terakhir gua rase sebab waktu ni baru gua betul-betul bercinta rasenye.. Kalau gua nak mula balik pun gua rase lambat lagi. Sebab gua dah mula takut. dann takut. Dan takut lagi. =) gua kenal dengan sorang minah ni. Baek. Sayang gua sangat-sangat. Gua pun sayang die sangat-sangat. Sebab apa gua cakap kali ni gua bercinta..?? Sebab gua memang rase gua menyayangi die sangat-sangat. Ddan sayang gua terbalas. Tapi macam gua cakap la. mesti takleh jadi punya. memang ade sumpah kot. Hahaha.. Gua suke die, dan die suka gua. Tapi entah kenapa tetiba dia cakap dia macam tak sedia lagi. Gamaknya gua ni tak pandai jaga kot. Hahaha.. Padan muka gua. Takpelah, paling tidak pon gua dapat gak rase nikmat bercinta sekejap. =) Terima kasih awak. Dan awak harus tahu yang saya tak penah anggap apa-apa yang buruk even apa yang dah berlaku k =) Saya tetap menyokong dan hormat keputusan awak. Kalau betul pun awak tak sedia dengan saya, tapi awak kene bersedia untuk some1 yang better than me k darl =) Dan gua harap sangat yang dia akan ubah fikiran dia. =)



Hah. Dah puas hati semua pembaca gua?? Suma dah tau kan ??? Mana yang dah rase hilang orang yang tersayang tu mesti paham punye kan. Gua pun memang serius gua cakap gua baru nak stat bercinta. Dan sebab utama gua nak mula sebab harapan yang gua nampak depan mata, harapan yang menggunung memuncak tinggi. Last-last gua tatau apa jadi, gunung tu hancur tau. Hahaha..

Sebab tu gua takut nak bercinta dari dulu, sebab bila gua dah sayang seseorang tu, gua akan sayang betul-betul. dah memang gua takkan sia-siakannya. Dan kalau gua dah sayang seseorang tu macam mana gua nak lupakan dia kalau gua tak kamcing dengan dia ??sekarang gua kena hadapi balik apa yang ua takutkan dulu. Hahaha.. Doa kan untuk gua k??

Sebab tu gua pernah buat entri yang :

Gua pernah menyintai seseorang,
Gua pernah di cintai seseorang,
Tapi gua tak pernah bercinta.

Dan gua sentiasa berdoa yang cinta yang bakal gua terima lain waktu adalah cinta yang betul. I dont want banana fruit two time. Gua pun baru dapat rase macam mana orang putus, ditinggalkan or macam-macam lagi. Padahal gua rase gua tak bercinta pun lagi. Haha baru je nak mula, dah rase macam ni. Kalau yang dah lama macam mana la gamaknye kan?? Apa-apa pun gua akan cuba menjadi yang terbaik dalam bercinta, sebab gua takde pengalaman bercinta. Dan gua taktau macam mana nak mainkan perasaan seseorang, sebab durang pun sama dengan gua, ade perasaan. Kan?? Dan bukan senang untuk gua mainkan perasaan pompuan, nak jadi playboy ke, ingat senang ke weh?? Banyak kriteria-kriteria dia tau..!! Hahaha...



Gua ingat lagi member gua ade cakap :

"Nak cari CINTA memang senang, tapi nak mendapatkan KESERASIAN tu memang susah..."

p/s : itu yang gua takut tu..!! Dan takut lagi..!! Dan akan takuttttttttt........!!!!~


13 comments:

  1. hahaha..apa barang jiwang beb...jom layan poker...

    ReplyDelete
  2. pentoi:
    hahaha sorie terjiwang beb... Hahaha ganas2 gua pun hati ada taman what... hahah

    jom2.. send la 100k..haha

    ReplyDelete
  3. wah.....jiwang kau kimisai..hehe...tapi biasalah..aku pun faham takut akan cinta..muahahha...hampir fobia..tapi masih belum berputus asa...selagi diri tak terpesong..muahahha...aku akan cari cinta yang lebih baik...

    ReplyDelete
  4. selamat berjaya mencari chenta yang sebenar..~

    ReplyDelete
  5. hujan:
    hahah gua sookong sgt.. gua mmng takut.. dan skang makin takut act.hhaha erm cari cinta memang kene yg terbaik semoga berkekalan.. :)
    wink3x..



    the girl:
    tq...semoga dapt the girl..gahahaha


    miez hanem:
    tq gak haniem..nak masuk list ??
    hahah


    yoro;
    tq yoro...erkkkk nak masuk list macm hanem gak ??hahaha

    ReplyDelete
  6. kimi...cm kenal je sape yg ko mnt time skoll dulu...x pe la kimi...Allah dah ttp kan some1 tok ko...cme x tau je lg...ap2 pon...i give triple thumbs ups kat ko...bkn senang nk citer bab cinte2 ni...aku pon pnh nk tls kat blog aku...cme blom sesuai...

    p/s kawen nti jgn lpe jemput

    ReplyDelete
  7. art:
    hahah memang bkn sng, nak2 kalau org yg terlibat tu baca..malu beb.. xpe jodoh mmng di tgn than dan di tetapkan..

    p/s;
    takut ko yang tak jempot aku..ahakz...

    ReplyDelete
  8. errrrrrrr..
    saya salah masuk blog..
    biasenyer author kat sini auta jer..
    eheh..salah..
    ganaz!!ganaz!!!
    itu maksud saya..

    tetiba jer 'saya'

    ReplyDelete
  9. hahah aapa daaaa auta... btol la tuh.. haha

    ahhh lu mmng nmpak ganaz hati taman bunga juga ada.. hahakz...

    ReplyDelete
  10. bbbbaaaaiiiccchhhaaaa...
    gua ada cita best...
    nak dengar x?

    ReplyDelete
  11. hahahah kad kredit ke cerita kedai kopi??wakakaka

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!