Yang sudi menjengah...TQ

Wednesday, March 10, 2010

Entri tertunggak : Puisi Gua di Lagukan.....

Salam Semua....

Gua dah mengantok sangat. Tapi gua gagahkan juga diri gua untuk menyelitkan satu entri yang agak bagus bagi gua. Bagi lu orang lantak la nak cakap apa pun. Hahaha..


Kalau lu orang masih ingat entri gua yang bertajuk DIA, lu orang mesti taktau kan yang entri ni telah di beri nafas baru oleh blogger lain iaitu NAZ. Beliau telah tanpa rasa gugupnya telah melagukan puisi tersebut mengikut kesukaan belliau. Lirik asal dia ubah sikit sebab susah nak masuk dengan melodi. Aku pun tatau macam mana nak lagukan puisi ni. Tapi mamat NAZ ni berjaya gak. Jadi gua terima kasih la kat beliau sebab sudi ambil puisi gua yang tak seberapa ni untuk di lagukan. Walaupun tak masuk Juara Lagu, MTV apatah lagi kan, semoga lagu ini dapat di terima ramai. Sapa nak buat persembahan guna laguni pun boleh. Gua bagi. Tapi NAZ gua tatau la kan.




Selamat Mendengar..


DIA


G Em C
Dia tak perlu tersenyum
D G Em C D
Di di sebalik raut wajahnya
G Em C
Aku lihat kepuasan
D G Em
Abadi kasih sejatinya
C D
sentiasa di hati ku

G Em C
Dia tak perlu ketawa
D G Em C D
Di setiap ukir bibirnya
G Em C
Aku lihat dia bangga
D G Em
Gigih menunjang kejayaanku
C D
Korban jiwa dan raga

Em C D G
Dia tak perlu menangis
Em C D G
Di setiap tingkahnya berlalu
Em C D G
Aku sedar setiap kesilapan
Em C D G
Sentiasa kau berikan kemaafan

C D G Em
Dia tak perlu apa-apa lagi
C D G Em
Di segenap raut wajahnya
C D G Em
Ku panjatkan doa pada Illahi
Em C D G
Ku pohon sejahtera untuknya

C D G Em
Dia tak perlu apa-apa lagi
C D G Em
Di setiap mimpi ku temuinya
C D G Em
Terima kasih buat dirinya
Em C D G
Melahir membesarkan ku di dunia






16 comments:

  1. nyanyi satu kali kimisai.. suare lu kan sedap.. boleh lawan apit dgr khabarnye..

    ReplyDelete
  2. wei nenarik..gua tray pakai kod ska jadi harmoni sikit..layan lirik ni..gempak

    ReplyDelete
  3. sila..sila.. sesiapa pun boleh bawak lagu nie bro... kalo ko nyanyikan lagi aku suker, tp jgn lupa kasi aku dengo yer.. :)

    ReplyDelete
  4. phyzie:
    haha gua boleh tarik lagu Bayangan Sutera jek ..haha mc BOTB..tett

    XXXmalaya:
    lu dah try men ke..lirik tu Bro Naz dah ubah skit..So klu mimpi len kali lu main la lagu tuh XXX..boleh ??


    Naz;
    Bro naz mmg ske ek..die yang nyanyi..thanks bro..len kali klu sudi nynyikan puisi gua yang len plak ..huhu

    ReplyDelete
  5. aku bawak bunyi laen... org laen bawak bunyi laen pulak. pelbagai variasi lebih indah... :D
    eh, bro... mana poem2 ko yg laen?

    ReplyDelete
  6. naz:
    tggu la len kali klu gua update..hahaha

    ala usha poem org len dulu..gua tak puuitis sgt broo..!!!

    ReplyDelete
  7. haha yeke

    ermm nak dgr ??leh ??

    ReplyDelete
  8. aku dgr kat blog naz mase die mule2 kuarkan dulu.hehe.best2..

    ReplyDelete
  9. lumut;
    awl gile dgr..tp mmg dh lame pon..tertggak kat draft jek ..ahakz..

    mr.syah:
    lirik best???sebab gua pon best kot..hahah

    azza:
    ye latuh..jmp tak penah nyyi pown.. :p

    Bias:
    gua mmmg gay..nk join the club ke??ahaha

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!