Yang sudi menjengah...TQ

Wednesday, December 2, 2009

Apa nak jadi.... Macam-macam dah jadi...

*************************************************************************************
Bengang !! Cibai !! Babi !!



Semalam singgah ATM CIMB dalam kol 6 pagi.

"Sila masukkan kad anda" gua nampak realistiknya tulisan kat skrin ATM tu, memang menggambarkan yang mesin tu elok dan sihat walafiat je.

Gua tekan butang "accept/terima"

"Pilih bahasa - Bahasa Malaysia"

"Masukkan no akaun - o61500********"

"Masukkan wang kedalam mesin- Rm 200"

"Wang anda sedang di proses - skreetttttttttttttttt..."

"Sila keluarkan wang yang tidak di terima dan tunggu sehingga penghadang di tutup - RM50 renyuk sangat kot"

"Sila sahkan pembayaran - terima / tambah wang "

"Tambah wang - masuk balik RM 50 tadi."

"Bissmillah...."


"Wang anda sedang di proses - skreetttttttttttttttt..."

"Sila keluarkan wang yang tidak di terima dan tunggu sehingga penghadang di tutup - RM50 renyuk sangat kot"

"Aik???Tak terima jugak??"

Pengadang di tutup. Tapi tak bukak-bukak dah. Bangang betul.

"Mesin in tergendala buat sementara waktu. Sila hubungi pihak bank berdekatan"

Rm 150 - kena telan.
Rm 50 - selamat.

Hikmah ATM tadi tak terima not RM 50 gua tadi - sebab Allah nak bagi gua guna duit tu sementara tunggu duit kena telan tadi di masukkan semula kedalam akaun gua. Seminggu dari sekarang.Hahaha.....
**************************************************************************************
Jam 10.00 am

Gua pergi buat report kat CIMB Taman Connougt.
Park motor Ego depan bank.
Masuk dalam.

"Sorry sir, camna nak buat report duit kena telan ATM??"
"ATM mana ?"

"Bandar Tun Razak. Baru je tadi kol 6"
"Situ mana ada ATM maaaa..."

"Ada lah. Kan baru renovate"
"Aik?? Takpa lah, u tulis nama dan akaun u dulu "

Gua tulis.

"Mohd Z******** B. Mohd *** - 061500*******"

"Nah bro..."
"Ini u punya no akaun ke?? Bank mana ??"

"CIMB la..."
"Aiyooo..itu Cimb sebelah maaa..Ini Public Bank..."

Gua cepat-cepat blah. muka hitam gua bertukar merah padam. Bukan merah cute.
*************************************************************************************

Gua kat CIMB sebelah Public Bank tadi.

"Salam kak, camna nak buat report duit kena telan ATM??"
"ATM mana ?"

"Bandar Tun Razak.."
"Oooo adik pergi kat akak kat kaunter depan tu.."

Gua kat kaunter depan yang akak tu cakap.

"Salam kak, camna nak buat report duit kena telan ATM??"
"ATM mana ?"

"Bandar Tun Razak.."
"Err report adik kena buat dekat CIMB Jalan Saujana. Seberang CIMB ni je..."

"Pulak...!!!"
*************************************************************************************

Gua kat CIMB Jalan Saujana.
Gua buat report.

"Kalau adik nak cepat, adik bagitau la no mesin ATM tu yang mana. Lagi senang."
"Ok bang. Saya pergi check no ATM tu jap."
*************************************************************************************

Gua kat ATM CIMB Bandar Tun Razak balik.

"Hello, bang Rizal. No ATM tu S180...Kat tepi kan??"
"Aah. Ok nanti abang faks kan secepat mungkin.."
*************************************************************************************

Macam kerja kena buat buat...Ap nak jadi....







14 comments:

  1. memang menyakitkan hati bila mesin yang sepatutnya menyenangkan kita jadi sebaliknya

    ReplyDelete
  2. psl ni la aku benti kje bank.bnd ptt menyenangkan jd menyusahkan. nseb bek ko ni penyabo orangnye. maki hamun pn dlm blog je.. haha..bgs2

    ReplyDelete
  3. so 150 wang yg burn tue mcm mana lah? ...

    ReplyDelete
  4. mamai:
    itu lah yg gua maki hamun ni..haha


    aisyah:
    hasil titik peluh tu...


    bias:
    tak bagi no akaun pun..kahahaha

    bloger kerek:
    hahaha..dah tu keje mende lak skang...keje bankrap lak??

    e.indah:
    ngah tggu deposit kan ke akaun gua blk..dah wat report dh...tgu smggu katanya..

    ReplyDelete
  5. gle la ko kim!
    cabaran siOt!!!
    dan ko mmg berusaha bersungguh demi rm150..
    owhh byk 2..
    bley da angkt crocs hahaha

    ReplyDelete
  6. ausssdusss..da la duit kna telan...salah banak pulak..pastu kna tgk balik..mcm2 da..kalo i...mengis xberlagu la...dugaan tol..huuhu

    ReplyDelete
  7. mak aii~
    payah gila prosedur~
    harap lu dapat balik le duit tu~

    ReplyDelete
  8. aik.. bro tu nak faks kan apa? duit ko tu ker? huhuhuhu... panjang betul prosedure2 tu. kalo akulah, memang x sabar punyer...

    ReplyDelete
  9. dah nasib redha je la...sabar tu iman..hehe

    ReplyDelete
  10. neon:
    ketabahanku yang memudaratkan poket....hahah


    aki:
    sebab tu la nak sangat..nak angkat krok bic ni..haha tak sabau


    honeybunny:
    tu la..siksa btol la..
    u
    sowie tau..


    lord zara:
    insy...nt wa lanje lu..hahah


    bro naz:
    tak, die faks report gua...mmg tak sabar, DUIT tuh..

    suzy:
    sedang....hahaha..suzy, tlg mskol no gua blk, sim probs la..no byk khilang..


    XXXmalaya:
    thanks..sedang sabar ni..klu tak sabar gua dah hack dah HQ CIMB ..haha

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!