Yang sudi menjengah...TQ

Tuesday, December 8, 2009

Tentang Semua...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
aku di lahirkan,
aku membuka mata,
aku di azankan,
aku di Iqamahkan,
aku di susukan,
aku di dukung,
aku melihat dunia,

Kini sudah aku tinggalkan....
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Kehidupan...

Dilahirkan,
Aku tinggalkan kelahiran dengan seribu kehidupan,
Aku tinggalkan kehidupan untuk satu kematian,
Aku tinggalkan satu kematian untuk kebangkitan,
Kebangkitan yang tidak dapat aku tinggalkan,

Melihat dunia,
Aku sudah mula mengenalinya,

Agama,
Mungkin secebis amalan kebaikan dapat ku kaut,
Lantaran desakan keegoan memenuhi naluri dan nafsu,
Jahil..!!!

Ibunda,
Bukan selamanya sentiasa ku kenangi,
Kadang nikmat membuat ku terleka,
Lalai..!!!

Bukan aku berubah,
Mungkin masa yang mengubah,
Bukan semua ku tinggalkan,
Mungkin masa yang meninggalkan..


Dunia Umpama Neraka Hidup Ibarat Layang Layang...

24 comments:

  1. wah entry ke-100 baik je doe.
    HAHA!

    ReplyDelete
  2. hidup ibarat layang-layang...
    bergantung harap pada tali
    dan pada angin
    rapuhnya kehidupan ini ...~

    ReplyDelete
  3. kimi
    aku suka
    aku suka

    tulis la lg
    akan ku terus membaca
    dan menghayati tanpa jemu
    =p

    ReplyDelete
  4. kiba kline:
    haha ye ke ke 100??gu sndiri pun tak pasan...

    e.indah:
    andai tali di ganti dawai besi??
    bergantung harap pada tali lagi??
    Mungkin tidak rapuh nanti,
    tapi tak tentu arah mengikut bayu kan??
    entahlah...

    moramsein:
    suke ke??thanks..
    hahaha insyaallah..lu pun tulis gak puisi2 indah k...

    ReplyDelete
  5. mamai;
    sentuh pun tidak, kompom leh lupekan..


    @ki:
    Ini adalah PUISI moden ( Sajak ) hahaha..

    ReplyDelete
  6. kimisai ni lah yg dinamakan revolusi kan !

    ReplyDelete
  7. ape la blog sendiri pun tak perasan.
    :D

    tahniah bro dah cecah seratus.
    aku tetap terus membaca.
    HAHA!

    ReplyDelete
  8. si budak aboi:
    erkkk BUNKFACE ke??hahaha


    bro addyaholix:
    gua shisha jek...cukup...haha


    kiba kline:
    ntah la, bz sgt kot, hapdate pon jarang...sedar2 dah serat...
    thanks support...


    bro aloy:
    gua gune GPS..heheh


    syah:
    syahdu??gua rase hina dengan sjak tuh..

    ReplyDelete
  9. cik cooki:
    betul..dah telah pun terbukti...kan...


    bias:
    entah..umpama kot??


    XXX:
    huhuhu pesanan untk diri sendiri tu kan...


    akak PCendana:
    wah jugak..ringkas, pendek, tapi menggambarkan ekspresi..

    ReplyDelete
  10. re:...kau ke orang besar KL? next time aku roger kau ok?

    tetap salah aloy....man babi is innocent....hehhe...aku suka man babi tu...:-D

    ReplyDelete
  11. bukan gua la..gua kmpng jek..sskit2 tau la..hahaha
    hidup man babi..!!

    ReplyDelete
  12. biarlah masa berllau dgn gtu saja...uhuhuhu

    ReplyDelete
  13. ish bunyi macam something wrong je u..huhu
    story la kat i...

    ReplyDelete
  14. nikmati hidup dengan sebaiknya

    ReplyDelete
  15. wahh3~

    puisi dalam kurungan sajak pas2 moden??
    hebat la kim ni~

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!