Yang sudi menjengah...TQ

Sunday, November 15, 2009

Lu orang tau tak ???

*************************************************************************************
Malam tadi Samad tipon gua. Gua dah takut kot-kot Samad ajak gaduh walaupun gua baik dengan dia. Hahaha...Gua memang dah gugup beb.

"Hello beb, lama tak dengar berita. Hidup ke dah mampos??Hahaha..kurang ajar tak aku ??"
"Ahhh salam tak bagai, bismillah apatah lagi kan???Hahaha...gua sihat je beb, lu apa cerita??Gua kan memang tau lu kurang hajor sikit, tapi tahap gaban dah la. Sikit je lagi nak sama dengan pakcik jual cendol kat tempat gua...!!"

"Ko memang nak ngata aku ek. Haha..Semalam aku bukak blog ko, apahal tak balas komen kawan-kawan ko???Cian diorang. Mesti ingat ko dah mati.."
"Baik sikit beb. Hahahaha...kalau dah mati gua tak angkat kol lu beb. Hahaha...Eh lu baca ke blog gua??"

"Aku kan pengikut setia ko punya blog, tak tau ke??Apa da...Tak amek canang langsung. Patut la blog lu tak balas-balas komen. Ntah-ntah blog member ko pon ko tak jengah ek. Cian diorang tau"
"Ala, sowie la, bukan gua sengaja,. Gua sibuk sangat. Lu tolong gitau blogger-blogger yang leh tak ?? Minggu lepas gua bizi banyak, dengan gua punya exam, bola lagi, pastu internet pon kureng la beb. Lu tau tak Jumaat hari tu pasukan gua pergi IPRM, kat Seremban, ada friendly bola. pastu tetiba keawan gua, budak bola gak la, ajak teman dia balik ke Pahang, lepas game beb. Tengah letih-letih, gua pun follow la kan. Dah member mintak tolong, takkan gua buat dekkk kan?? Bapak die sakit, so boleh gak la gua pergi tengok bapak dia. Dah lame tak jumpa. "

"Dah tu ko sekarang ni kat mana??"
"Laaaa...!!! Gua kat Pahang la..Ikut member gua ni. Tu yang tadak masa nak balas komen, nak tengok blog kawan-kawan tu. Mintak maaf sangat-sangat la kat kawan-kawan blogger aku. Lu tolong la taip dalam blog gua, lu kasitau gua bizi, boleh ??"

"Ko ni buduh ke bangang??Nak aku sepak laju-laju??"
"Apsal lak gua lak nak kena sepak ??"

"Ye la, baik esok je ko tulis dalam blog, ko kasitau diurang apasal ko tak leh nak berblog sekarang ni..."
"Betol gak kan??Apsal lu ni kadang-kadang je bangang???Kadang-kadang ok??"

"Mana aku tau, sebab kawan ngan ko kot..!!"
"Babi lu..!! Hahaha..!!!"

Tipon gua padam. Bateri takda. Pengecas bateri pulak tak bawa.

Pasrah.
Padah..
Parah..
Ahhh...!!
**************************************************************************************



P/s : Pahamkan??Pahamkan?? Bahasa mudah je tuh..Hehehe....

26 comments:

  1. uits...sadis tragedi yg mnimpa anda..aku sungguh pening menunggu kesudahan cerita..kakakka

    ReplyDelete
  2. JI singgah utk meletupkn halaman anda..kakaka..eh bukan Ji, the p0wer puff gurl...hahaha

    ReplyDelete
  3. lulu:
    ye ke??/time kasih...


    bias:
    babi yg kawan ngan gua kot..


    dzulfxi:
    tanya..!!!


    syafiqah:
    banyakkan betanya..!!


    raj jr:
    tunggu nt ader la..
    JI ngn power puff gurl kan same..


    farah:
    nantikan...hahah dah kt KL la..

    ReplyDelete
  4. hahahah..

    paham..paham..paham..
    especially part dah dapat balas komen orang ramai nih, lagik la saya paham!!!!

    ReplyDelete
  5. semua parah bila bc entry nih..
    hohoho...
    Cik Cookie pasrah

    ReplyDelete
  6. haha..ok2..sila terangkan cikgu kimi..boleh?? hehe :P

    ReplyDelete
  7. haha..anda yg sengal..xupdate ke ngn cter power puff gurl..?..dh2..p tgk cter tu kt tv3..tu pon klw de lg..kakaka...

    Ji de janggut pnjang2 bai..power puff gurl mne leh simpan janggut..kang sape nk masuk minang.kakakakka

    ReplyDelete
  8. bila betri mampos tu ade tak kau sumpah seranah diri kau sndri?? haha..!!

    ReplyDelete
  9. hahhahha..u mmg..selalu xcaz hp..uhuuh

    ReplyDelete
  10. aida manap:
    bagus la kalau oaham..ehehe tahniah



    cik cookie:
    knapa parah??jgn padah...heheh


    e.indah:
    banyakkan bertanya..,tettt...!!!


    syafiqah:
    masih tiada penerangan yg sesuai..kne ABM ke??


    raj:
    gua sengal??
    hehehe power puff gurl pe barang...spngbob n patrick la..


    si budak aboi:
    memang sempoi..
    macm AC sempoi...

    ReplyDelete
  11. yoro okino:
    gua pun baik, member lagi la bek..heheh



    alya dan reiko:
    tak, gua maki penjaga hotel tu...taktau kenapa...hahah



    XXX malaya:
    berang jg la..hahaha


    honeybunny:
    bkn tak cas, batery kong..hehhehe...mne tau nie??

    ReplyDelete
  12. pensyarah pun tak paham ke??hehehe
    patung kene paham la..ehejejehehehe

    ReplyDelete
  13. err..aku x paham..

    papepon, kimisai.. jom makan piza ahad nih..
    akak angkat ko blnje.. tetttt..!! haha..

    ReplyDelete
  14. ala..mne leh cm2..kena terangkan gak..mne leh jwb kat murid tiada penerangan yang sesuai :P

    ReplyDelete
  15. aku tak pahamm.explain explain dowh.haha.

    ReplyDelete
  16. phyzee:
    hahah tak paham tanya la..hahah
    weh suh akak ko bungkus kat aku leh tak ??
    hehehe



    syafiqah;
    hahaha abm ade dah cukup kot..


    arque;
    banyak kan membaca dan bertanya...
    padahal gua yg timbulkan persoalan kan??
    budhnya gua...

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!