Yang sudi menjengah...TQ

Tuesday, July 21, 2009

Semalam Bersama Paradoks II


Wow. Semalam yang hangat. Hangat dengan apa?? Yaaaa....... Hangat dengan budak2 Paradoks. Mimpi Dunia Gelap. Best..!!! Dulu Earth Hour. Best jugak walaupun tak sebesar yang ini.


*************************************************************************************
Assalamualaikum dan salam sejahtera....

Bukan senang nak dapat jemputan ke sesebuah majlis. Apatah lagi untuk menjayakan sebagai Penghibur. Semalam, Hari Ahad 19-Julai-2009 gua dengan kawan2 gua mengikuti satu program yang dijayakan oleh sebuah Pasukan Paradoks. Dulu gua dah ikut gak program pertama diorang iaitu malam Earth Hour, yang telah diadakan di Klang. Semalam gua ingat suasana macam dulu jugak. Sampai kat tempat kejadian iaitu Laman Budaya, Shah Alam, gua tengok dah tak macam dulu dah. Tahniah Bro Aloy dan kawan2 Paradoks. Walaupun baru dua kali kita jumpa, tapi gua rasa lu orang memang best la. Harap2 korang berjaya dengan nama Paradoks sampai bila-bila.

Apa yang best lagi, gua dapat jumpa dengan kawan blogger gua yang lain. Dark Ray dan Bias. Thanks la sebab korang macam ingat2 kat gua. Hahaha... Tapi gua tak sempat nak jumpa yang lain. Macam PatungCendana, gua dapat tau lu datang, tapi gua tak sempat nak jumpa. Lagi pun bro gua kasitau last2 minute. Tapi taktau la lu datang ke tak. Kawan2 blogger yang lain pun, gua nak jugak jumpa lu orang beb. Takpe, mungkin di masa dan program yang akan datang kita akan bertemu kan.

En Adam dan Bro aloy.. Lu orang memang best la buat benda2 macam ni. Dan terima kasih gak sebab lu orang kenal dengan guakan. Gua memang teharu la katakan. Terkejut juga tetiba En.Adam menyapa gua dengan nama KIMISAI....Hahahaha.....Thanks All..





*************************************************************************************
8.45 Laman Budaya.

Gua sampai dengan member gua. Daftar kemudian terus lepak2. Gua tanya pukul berapa mula..

"Dah nak mula dah. Jemput la masuk dengan kawan2."

Gua lepak dulu sebelum tu ngan kawan2 gua. Ya la, ada satu lagi penghibur yang datang atas undangan Aloy. Nama kumpulan tu LARA. Diorang memang gempak beb main akustik ni. Gua tabik spring beb.


*************************************************************************************
LARA

Ni kumpulan kawan gua, kawan abang gua dan kawan kepada kawan2 gua. Kumpulan ni gua tak pasti berapa orang tapi gua tau la yang diorang ni bekas budak satu sekolah dulu. Hari tu gua join diorang lepak masuk Battle Of The Band kat UKM. Perghh...!!! Gempak siot. Kumpulan lain susah2 main lagu bising2 metal la, rock kapak la. Tengok2 diorang jugak lepas masuk akhir. Padahal main lagu akustik je pun. Gempak tak ??!!!

LARA - Paan, Loco dan Panjang

Malam tu LARA merupakan kumpulan pertama yang membuat persembahan ataupun kita panggil Persembahan pembukaan. Biasa la tu. GUa dulu pun mula2 masuk program ni terus kena buat persembahan mula2 sekali. Cuak bebb..!!!

Lagu malam tu LARA main lagu sendiri satu, tapi gua tak tau tajuk. Yang Kedua lagu Bonda, lagu yang diorang dapat masuk akhir kat UKM dulu. Sedapp..!!! Akhir sekali lagu Kasih kot, dendangan Endang Estorina. Entah gua pun tak pasti. Lu tanya la diorang .
tu je la pasal LARA. Sapa2 nak kontek diorang nak undang wat show pun boleh. Bagitau je gua. Nanti pandai2 la gua ejas kan.


*************************************************************************************
Pasal Gua pulak.
Kumpulan gua pulak nama Siela, tapi dalam poster tu mesti korang baca lain sebab gua terlupa nak kasi ejaan yang betul kat penganjur. Tapi tak kisah la tu. Yang penting semua dah selamat. Kumpulan gua malam tu ader 4 orang.

1. Gua (kimisai)
2. Sathiaraj
3. Mirul

4. Siela


Gua- Siela - Sathiaraj - Amirul


Nama asal Siela sebab masa Earth Hour dulu kitorang guna nama Siela. Jadi taknak bagi orang yang dah tau tu kompius, so kitorang kekalkan la. Sorry banyak2...ok...!!! Hehehe..!!!

Hmmm.... Sebelum buat persembahan gua dan kumpulan gua dah sedia dah dengan 4 buah lagu. Bukan sedia berdiri tegak beb, tapi sediakan 4 lagu. Asalnya 6 takut kot2 tak cukup. Hahahaha...
Lagu kitorang sediakan termasuklah :

1. Hanya kau yang mampu -AIZAT AF
2. Putihnya lukisan itu - MUH
3. Bukan kerna nama - RAMLI SARIP

4. Better Man - Gua tatau sapa yang nyanyi



Tapi malam tu sebab masa tak mengizinkan gua dengan kumpulan gua terpaksa la persembahkan 2 lagu je iaitu lagu Putihnya lukisan itu dan juga Bukan kerna nama. Sebelum main gua keluar dulu berlatih buat kali terakhir, takut2 kot2 la terkantoi pulak. Dah la dulu masa Earth Hour tu kitorang main ala kadar je. Heheehe..Sorry Bro Aloy...!!!


Bukan Kerna Nama

Putihnya Lukisan


*************************************************************************************
Terima Kasih kitorang untuk korang....

Jutaan terima kasih keoada pihak penganjur yang telah menganjurkan program seumpama ini. Dan juga sebab sudi lagi jemput kitorang yang entah apa2 ni buat persembahan lagi. Bukan nak demand la kan, tapi lepas ni kalau ada lagi nak jemput boleh je....Hehehe... Jutaan terima kasih juga kepada penonton yang sudi menyokong kami malam tu walaupun korang tak kenal kitorang. Yang nyanyi sama2 malam tu best arrr....Gua macam tak caya pulak ada yang ikut nyanyi dua2 lagu. Walaupun gua sendiri tak nyanyi malam tu kan. Tapi best la korang kitorang yang kerdil ni nak dibandingkan dengan yang lain. Terima kasih gak kepada pihak pengajur yang bagi makansupport free sebab kitorang memang lapar yang amat sangat. Tak makan pun sebelum pergi. Hahaha....

Akhir kata kitorang suma harap korang akan berjaya la sampai bila2 pun. Jangan lupa kitorang yang bawah2 ni sudah la.. Hahaha... Good Luck Bro Aloy and Paradoks team.....



p/s: kepada sesiapa yang telah membuat rakaman pada malam itu sila hubungi saya (slurpy_nice@yahoo.co.uk) ataupun kol 013-6428972. Kalau nak jual CD yang korang rakam pun boleh. Jangan mahal2 dah la. Gua memang nak sangat CD ataupun rakaman tu. Pleaseeeeeeeee do inform me ok?? Thanks alot all of u guys....
Free Signature Generator


21 comments:

  1. gua nampak lu..mking lu xnampak gua..ape2 pun lu memang best...

    ReplyDelete
  2. gua terima kasih byk kat lu dan group lu bro.. insyaallah next majlis kita bikin lagi.. tapi group lu main makin bagus la... bab cd tu nanti gua try tanye sape2 yg ada.. tapi gua tak janji la, gua cuba..

    ReplyDelete
  3. kimi...aku ada la malam tu...

    aku tengok group kau perform...best...tapi masa tu aku tak tau la itu kau...baca entry kau baru aku tahu...huhuhu...

    kalau tak sure aku pergi tegur kau... :-(

    ReplyDelete
  4. Erk, apakah persembahan ini? Pakah perjumpaan ini? Gathering ka? Ishhh, konpius baca, tapi macam best jer.

    ReplyDelete
  5. bes owh!

    sayangnbya even aku pernah sekelas ngan ko, aku tak pernah dapat tengok ag ko nye bakat~

    maybe someday

    ReplyDelete
  6. next event kita sembang orait? malam tuh gelap sangat. mana awek mana balak pun aku tak cam. haha.

    ReplyDelete
  7. lepas ni insyaallah siang pula..

    ReplyDelete
  8. Saya fail sket pasal hal kesenian muzik ni.. hahahaha...

    ReplyDelete
  9. XXXmalay:
    la nape lu tak tegur gua??gua dah la rabun kan, gelap plak tuh..huhu..
    next time gua tak pasan lu kena tegur..klu lu tak pasan, gua plak tegur lu..



    Bro aloy:
    tadak hal bro.. mane ader event yang perfect semacam je kan..pasal CD tu gua harap2 sangat lu boleh dptkan..if xdpt takpe la, lu dah try kan..thanks gak coz jemput gua ngan group gua..



    PatungCendana:
    laaa....kan bro aloy dah sebut nama gua sebelum dia sebut "Siela"..hahah sowie patung.. next time i'll find u k..

    ala agipun malam tu gelap kan...yang banyak cakap dalam group gua, haa gua la tuh...





    Grunge:
    ini memang gaathering tp bukan reunion.hahah
    Paradoks punye program laa...len kali bukak blog ALOY...bace..ngeh3...

    ReplyDelete
  10. nurain:
    dulu aku rendah diri jek..hahha..
    ermm mayb smeday..mknenye ko kene dtg la event yang aku join??



    Bias:
    insya...gua plak tatau mana satu gua mana satu tianga..gelap..


    DarkRay:
    kalau siang gua menggigil nak perform..bro sian kat lu, tak sempat wat show..klu tau gua cancel gua punye bg lu jek...




    John Inverson:
    lu tak try cmne lu leh kata lu fail bro...nak tau pasl smthg lu kene stdy la bro walaupun indie..hehehe
    meh gua ajar lu..

    ReplyDelete
  11. mujur gua letak..hahaha...dah itu je yang aus sempat ambik...hahaha

    ReplyDelete
  12. mana gambar zul...yang mana satu...?

    ReplyDelete
  13. aku jeles pasal tak dapat joint sama kau orang malam tu...mengapa harus aku tak sihat

    ReplyDelete
  14. masa baca entry kak patung ..
    ingatkan korang jumpa malam tu..

    ReplyDelete
  15. Patungcendana:
    haha tak kenal ke spe zul...tengok muke yang same dengan tuan punye blog Fixspage...tengok mane yang same..hehehe


    Mamai
    sesungguhnya sapa yangs akit tu ALLAH sayang akanya..mungkin ader hikmah disebaliknya...kan murid2???



    Sayanghasni:
    Apakah yang ditulis PATUNG??gua tak bace agi..hahah

    ReplyDelete
  16. patung:
    ya yang pakai tshirt hitam sebelah penyanyi LARA dalam pic yang pertama...


    Masz:
    gua maktab IPIK...tau ka??lu maktab mana??

    dia adek maktab ADABI gaya POS...hahaha

    ReplyDelete
  17. handsome rupanya zul ni...hehe...tapi nampak aku tak reti2 nak tegur...

    ReplyDelete
  18. hehe..memang r tengok r adik die pon hensem..wakakaka...die malu la tu nak wat camne ...ngeh3...

    ReplyDelete

cakap jek..

Kelip-kelip..!!