Yang sudi menjengah...TQ

Wednesday, December 30, 2009

Sebelum semster baru bermula....







Nikmatilah hiburan daripada Band Salina

Tarikh : dah lupe
Tempat : Fakulti PJ UPM
Event : Alumni Dig Ijazh UPM batch tak engat dah...
credit : En haris (pensy PJ IPIK)

*Gua main Bass..ehem2...

Wednesday, December 16, 2009

Tunggakan : Kalaulah Plore itu Debat Perdana..

Kenapa aku ke CM??
Kenapa aku masuk lambat??

Weh bodoh, tu gaji tu walaupun sejam ko lewat.

Ah apa ada hal..!! Gua nak pergi PLORE jugak. Apa nak jadi, jadilah. Yang penting gua tak terlepas event PARADOKS ni. Gua memang dah klik "ATTEND" dah dalam invitation kat laman Facebook.

Wah..!! Berjumpa lagi dengan geng PARADOKS. Bro Aloy macam besa la sibuk dengan aturcara majlis beliau. Nak ejas mamat yang baca sajak hari tu lagi (mamat selekeh tu) Hehehehe...

Bro Mamai pun ada??Wahhh..!!! Tak perasan. Segan pulak sebab dia yang tegur gua. Padahal dia lagi gempak dari gua. Adusss..!!! Sowie la weh, gua tak perasan. Sapa lagi??? Neon pun ada. Lumut pun ada. Hmm.....Kalau akak Patungcendana, Azza dan sapa2 la lagi yang datang kan mesti lagi bertambah meriah kot..

Apa-apa pun sempat gak bergambor dengan bloggerz yang hadir walaupun tak dapat dengan geng-geng Paradoks. Takpe, lain kali leh bergambor lagi kan ??

Wahyu lambat sikit Sampai. Bro ADDyaholix pun lambat. Gua dah lambat nak masuk keje. Jadi terpaksa chow dulu. Kepada sapa-sapa yang ada bergambor hari tu, tolong lah muatnaikkan dalam laman lu orang. Leh gak gua nak copy kan. Simpan wat kenangan untuk anak cucu nanti.

Kesimpulan..
Harap-harap ada klagi event dari PARADOKS. Macammana pun selagi gua mampu gua sokong. Gua masuk keje kol 7 kot hari tu, PLORE punya pasal. HAhahaha...

Tahniah buat Bro Aloy dan geng PARADOKS.

p/s: MIMPI 4 nanti jemput la bro yang bersajak hari tu. Hahahaha... Yang baju biru.. Ingatkan member Dark Ray dengan En.Adam tadi..Huhuhu.. Gua tulis ringkas ~ Mengantuk balik kerja.



Tuesday, December 8, 2009

Tentang Semua...

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
aku di lahirkan,
aku membuka mata,
aku di azankan,
aku di Iqamahkan,
aku di susukan,
aku di dukung,
aku melihat dunia,

Kini sudah aku tinggalkan....
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Kehidupan...

Dilahirkan,
Aku tinggalkan kelahiran dengan seribu kehidupan,
Aku tinggalkan kehidupan untuk satu kematian,
Aku tinggalkan satu kematian untuk kebangkitan,
Kebangkitan yang tidak dapat aku tinggalkan,

Melihat dunia,
Aku sudah mula mengenalinya,

Agama,
Mungkin secebis amalan kebaikan dapat ku kaut,
Lantaran desakan keegoan memenuhi naluri dan nafsu,
Jahil..!!!

Ibunda,
Bukan selamanya sentiasa ku kenangi,
Kadang nikmat membuat ku terleka,
Lalai..!!!

Bukan aku berubah,
Mungkin masa yang mengubah,
Bukan semua ku tinggalkan,
Mungkin masa yang meninggalkan..


Dunia Umpama Neraka Hidup Ibarat Layang Layang...

Wednesday, December 2, 2009

Apa nak jadi.... Macam-macam dah jadi...

*************************************************************************************
Bengang !! Cibai !! Babi !!



Semalam singgah ATM CIMB dalam kol 6 pagi.

"Sila masukkan kad anda" gua nampak realistiknya tulisan kat skrin ATM tu, memang menggambarkan yang mesin tu elok dan sihat walafiat je.

Gua tekan butang "accept/terima"

"Pilih bahasa - Bahasa Malaysia"

"Masukkan no akaun - o61500********"

"Masukkan wang kedalam mesin- Rm 200"

"Wang anda sedang di proses - skreetttttttttttttttt..."

"Sila keluarkan wang yang tidak di terima dan tunggu sehingga penghadang di tutup - RM50 renyuk sangat kot"

"Sila sahkan pembayaran - terima / tambah wang "

"Tambah wang - masuk balik RM 50 tadi."

"Bissmillah...."


"Wang anda sedang di proses - skreetttttttttttttttt..."

"Sila keluarkan wang yang tidak di terima dan tunggu sehingga penghadang di tutup - RM50 renyuk sangat kot"

"Aik???Tak terima jugak??"

Pengadang di tutup. Tapi tak bukak-bukak dah. Bangang betul.

"Mesin in tergendala buat sementara waktu. Sila hubungi pihak bank berdekatan"

Rm 150 - kena telan.
Rm 50 - selamat.

Hikmah ATM tadi tak terima not RM 50 gua tadi - sebab Allah nak bagi gua guna duit tu sementara tunggu duit kena telan tadi di masukkan semula kedalam akaun gua. Seminggu dari sekarang.Hahaha.....
**************************************************************************************
Jam 10.00 am

Gua pergi buat report kat CIMB Taman Connougt.
Park motor Ego depan bank.
Masuk dalam.

"Sorry sir, camna nak buat report duit kena telan ATM??"
"ATM mana ?"

"Bandar Tun Razak. Baru je tadi kol 6"
"Situ mana ada ATM maaaa..."

"Ada lah. Kan baru renovate"
"Aik?? Takpa lah, u tulis nama dan akaun u dulu "

Gua tulis.

"Mohd Z******** B. Mohd *** - 061500*******"

"Nah bro..."
"Ini u punya no akaun ke?? Bank mana ??"

"CIMB la..."
"Aiyooo..itu Cimb sebelah maaa..Ini Public Bank..."

Gua cepat-cepat blah. muka hitam gua bertukar merah padam. Bukan merah cute.
*************************************************************************************

Gua kat CIMB sebelah Public Bank tadi.

"Salam kak, camna nak buat report duit kena telan ATM??"
"ATM mana ?"

"Bandar Tun Razak.."
"Oooo adik pergi kat akak kat kaunter depan tu.."

Gua kat kaunter depan yang akak tu cakap.

"Salam kak, camna nak buat report duit kena telan ATM??"
"ATM mana ?"

"Bandar Tun Razak.."
"Err report adik kena buat dekat CIMB Jalan Saujana. Seberang CIMB ni je..."

"Pulak...!!!"
*************************************************************************************

Gua kat CIMB Jalan Saujana.
Gua buat report.

"Kalau adik nak cepat, adik bagitau la no mesin ATM tu yang mana. Lagi senang."
"Ok bang. Saya pergi check no ATM tu jap."
*************************************************************************************

Gua kat ATM CIMB Bandar Tun Razak balik.

"Hello, bang Rizal. No ATM tu S180...Kat tepi kan??"
"Aah. Ok nanti abang faks kan secepat mungkin.."
*************************************************************************************

Macam kerja kena buat buat...Ap nak jadi....







Kelip-kelip..!!