Yang sudi menjengah...TQ

Saturday, February 21, 2009

Aku Suke Men Gong.. Gamelan...

Ni aku nak story la...aku bukan la budak muzik kat kolej aku...tapi aku suke join men2 music ni..So aku pon try la men gamelan, walaupun muzik ini agak tidak di gemari oleh pemuda-pemudi zaman sekarangkan.. Mula-mula dulu just kawn2 aku yang join, aku nak join tapi macam dah cukup kan ahlinya..so aku pun undur diri la...selang baper bulan aku dengar Group Gamelan ni takdak pemain GONG atau GONGIST..so aku pun try la nasib...




GONGIST IPIK..hehehe

Mule2 YA ALLAH punye la teruk aku men sampai nak kire BEAT pon dah macam haram..namun lamer2 aku cube gak men...so skang dah ok la...skang perform kat maner2 pon ok jek... Dulu klu setakat kenduri kawen Datuk2 tuh selamber aku men walaupun ader yang kantoi...hohoho..

ewaaahhh...!!1

Anyway, thanks la kat lect aku bab bagi aku peluang join group ni yang sememangnya aku nantikan sejak kecil...(sebenarnya aku minat men bonang) tapi aku tataunak men die, g pon dah ader pemain dah 4 bonang...ape2 pon yang penting aku dah men gamelan walaupon sekadar GONG, tapi ia tetap ade peranan..kan...macam BAND la..heheh


Thanks gak kat kawan-kawan aku bab tolong aku time wat raining n performm...harap2 group GAMELAN kiter ni sukses sampai ble2 walaupun dah grat nanti tau...

HIDUP GAMELAN IPIK


Tuesday, February 17, 2009

Wow...Dapat Jemputan untuk Alumni UPM...

Hari ni 15 hb, amat bermakna bagi aku kerana aku dan juga member2 akku di jemput untuk mengadakan persembahan sebagai artis jemputan bagi satu acara ALUMNI di UPM Serdang..
Hohooh....memang best la kan..bab kitorang ni bukan artis pon, tapi ader jugak yang sudi nak menjempu kitorang ni..hahaha...padahal lect kitorg lame yg jemput kitorang..Terima kasih kepada En Haris Fadzil keran sudi menjemput kami yang tidak seberapa ni..


Sebelum kami mula persembahan kami telah di bawa untuk test barang dulu kat Fakulti Sains Sukan UPM (klu tak silap aku la)...En Haris la yang otai bawak kami untuk cube barang nie..Then sampai2 jek ape lagi layan la...kitorg test satu lagu jek bab dah lambat...g pon ader band lain ngah praktis (budak UPM gak )..Malam ni kami bawak lagu daripada Band GINGERBREAD iaitu lagu "sepi mengajar erti rindu"...tengok organiser yang ader kat situ pon macam layan gak la walaupun lagu ni slow n steady...hehehe...pe2 pon yang penting kitorang dah tau dah barang-barang camne, ape yang perlu set up n macam lagik..so senang la kitorang nak perfom esok nye..hehehe

So hari yang di tunggu2 dah tibe..jeng3..kitorang gerak dari rumah bih kurang kol 7.00 bab takut jem jalan ..maklumlah KL kan....sampai kat masjid UPM kitorg lepak jap semayang n wat ape yang patut...then bih kurang kol 8.00 kitorang sampai..yang best nye, ble organiser tau jek kitorang budak2 Band, terus die layan macam anak RAJA...bawa bagi makan, minum, tempat lepak..tapi bukan bilik VIP la...pergghhh....dah la makan malam tu KAMBING panggang...campur lak ngan nasik goreng pergghhhhh gua tak kasi can....aku pun lahap la pa lagik kan..

Ble dah kenyang, g lepak2..then tggu sampai habis ucapan orang2 yang patut, tayangan slide show n macam-macam lagi, baru la samapi time kitorang..tapi sususan lagu tu aku dah lupe la...
tapi ni la senarai lagu yang kami dah perform malam tuh..

1. Teratai
2. Kamelia
3. Kekasih yang tak dianggap
4. Teratai (feat En Haris)
5. Sepi mengajar erti Rindu
6. Bukan superstar
7. Takkan melupakanmu

So bile dah habis kami perform, ape lagi tibe lah mase untuk para tetamu ALUMNI dan tetamu yang hadir untuk wat persembahan...Mula2 ingat tadak rupanya gempak habis bai...dah tue2 tapi best gile...ye la bayangkan diorg dah tue tapi perangai macam budak2...tapi pe2 hal pon tu la yang di katakan spoting...tak la segan2..biasa lah orang PJ ( pendidikan jasmani) memang macam tuh...laki ke pompuan ke semua best2...baru masuk pale beb..


ader satu part tu yang mana ramai bekas2 student situ yang dah jadi Pensyarah lah, cikgu la dan cam2 lagi nek atas pentas mtk kami iring lagu Hidup Bersama...so pe lagi layan la...aku men bass gak la, just budak diorg jek jd Qbodist n ader sorang tue tuh men drum...memang gempak ...happening gile la time tuh...dah tu pas dah habis lagu igt dah hbs la...rupenye ader lagi...die sambung lak lagu "Yale2", gua ngan band gak kene iring..hahahaha...siap balas pantung lagi ngan tetamu kat tempat duduk....then die sambung lagi ngan lagulen plak...hahaha banyak la senang cakap...

then time nak balik tuh kami sempat la jumpe orang2 sekeliling...ader yang tanye tentang kami...tapi kami memang Band besa2 jek...

= Ok tu je la yang sempat aku tulis =


video

Wednesday, February 11, 2009

Elaun masuk awal beb..!!

Elaun masuk awal beb..!!

Hahahaha…salah satu berita yang agak mengemparkan ( bukan JPP ) sebab elaun dah masuk lebih awal daripada tarikh yang telah di uar-uarkan sebelum ni… Alhamdulillah la bab wit aku pon dah nak kering kan…nak mintak kat mak dah tak larat dah bab mak pon sangkut gak kan kadang2…Wit gaji pon dah nk habis …al maklumlah keje nye pon just sebulan jek ..

duit_malaysia

So bg korang yang dah dapt elaun jaga elok2 duit tuh..ni ader yg asyik tukar hp jek ,…haha..tp itu terpulang pada individu la kan..bg aku klu die msuk bln 3 lg best bab leh aku bajet utk ke bulan 9 plak..

Bg budak ijazah memang dimasukkan RM4200 pada awal bulan 2 then ditambahkan lagi RM 850 iaitu elaun buku kan…jadi kire2 RM 5000 gak lah yang masuk dlam poket budak2 PISMP maktab2 malaysia kan..

Alhamdulillah sume hutang2 kawan, duit kelas n macam lagi dah leh setel kan..macam aku …byk hutang nie…hahahaha

sony-phone-big-picture

Tuesday, February 10, 2009

LaTiHaN uMaH sUkAn K.O.T 2009..

Biar aku citer sikit…

salam semua reader2….

Macam besa r kan sume tau klu dokmaktab jek mesti lbih kurang macam dok kat skolah kan..cume lennye bab maktab ni dpt elaun bulan2….hahaha

So bile dah same maknenye ader la Kejohanan Olahraga Tahunan (K.O.T)…Apa yang same ngan skool ialah K.O.T ni ada rumah suka. Rumah sukan ni klu ikutkan die bagi ikut abjad dalam MPIK..

M - maju - merah

P - Padu - Biru

I - Ikhlas - Hijau ( umah aku )

K - Kamil - Kuning

KOT di maktab ni tak sume ader..contohnya maktab Teknik KL…MPIK ader KOT, but diorg tak dak….Tapi apa yang bestnye ialah apabila KOT, kami sume leh berkumpul..Yang junior jumpe senior n sebagainya…hahaha

So klu dah macamtu mkne nye ader jugaklah perbarisan rumah sukan, hiasan rumah sukan dan yang penting skali ader la pertandingan dan persaingan untuk merebut kejayaan..

Harap2 agar semua umah sukan berjalan dengan lancar dan baik pada tahun ini. kepada sume rumah semoga berjaya dan berusaha keras untuk terus maju, padu, ikhlas dan kamil di masa akan datang (KOT)..

Thanks..

Friday, February 6, 2009

Jom ke Genting Highland

Jom ke Genting Highland

Aku g lima orang dengan purata berat menjangkau 70kg gak la. Ni nak menunjukkan kete aku walaupun OLDSKOOl tapi tetap menyengat nek bukit Genting tuh. Bukan senang bai nak nek bukit Genting tu dengan kete KANCIL macam aku punye ni. Boleh tak Korang bayangkan .

100_08071

Kitorang bertolak malam kol 9.15 lepas Isyak bab tunggu Endang balik dari Mesjid. So Jln Ikut MRR2 bih kurang sejam lebih gak la nak sampai (sebab KANCIL kot)

So sampai je dlm kol 10.40 pm. Nak taknak dah sampai mesti kene men sket. Tp kitorang men kat tempat game&video jek. OUTDOOR & INDOOR dah tuttup dah (spe suh dtg lambat kan)

Lepas puas enjoy kitorang pon balik dalam kol 1.30 pagi kot. Balik lancar jek 40 mnt dah sampai Umah (kedai NS lemak Meriah) hehehe..

100_0879

So aku suggest kat korang klu nk g enjoy kat genting nek jek KETE korang tuh. Aku pon takut nek bus.hahahaha… k chow…

KoNtEk..!!





facebook1
kimisai



mz_kims@yahoo.com

lubokmaju@gmail.com



dIrIkU..!!!

Nama : Kimie (bukan nama sebenar)Aku InGiN tErBaNg...

I/C : 870712 - ** - 5***

untitled

T/Lahir : Kedah ( tarikh lahir tgk i/c tuh)

kedah1

Status : Single, Scandal and banyak lagi….

sape la gurl ni ek...

Status 2 : Student ( lom keje ) kat Institut Pendidikan Guru

Malaysia Kampus Ilmu Khas.. Cheras


maktab kesayangan..

ader apa2 soklan rogger jek aku ok..pe salahnya klu kiter kenal2…bukan haram pon…kawan biau seriban, couple biau cukup empat …taaaaa

email aku : slurpy_nice@yahoo.co.uk

email aku : mz_kims@yahoo.com

kalau rase nak add aku dalam dating side bukak page kontek aku tuh…k

1 Comment(s)

hahhahahhaha…not bad…

iNtRo..!!

Hai semua..

Selamat datang ke blog aku ni.Macam orang len juga, aku pon nak gak rase camne tulis blog ni kan.Saje la nak jadikan hobi konon2 nya.Dalam blog aku ni macam2 je aku tulis, so ape yang aku merapu ni korang baca je la klu rajin .Tak pakse pon . Insyaallah klu benda2 yang penting n bagus tuh korang bace jek..

Klu rajin sebarkan pada kawan2 agar mereka pon dapat baca perkara2 mengarut yang korang dapat daripada aku. Klu nak komen tuh jgn segan silu. Nak kutuk pon takpa.Hahahaha..


Kelip-kelip..!!