Yang sudi menjengah...TQ

Tuesday, February 17, 2009

Wow...Dapat Jemputan untuk Alumni UPM...

Hari ni 15 hb, amat bermakna bagi aku kerana aku dan juga member2 akku di jemput untuk mengadakan persembahan sebagai artis jemputan bagi satu acara ALUMNI di UPM Serdang..
Hohooh....memang best la kan..bab kitorang ni bukan artis pon, tapi ader jugak yang sudi nak menjempu kitorang ni..hahaha...padahal lect kitorg lame yg jemput kitorang..Terima kasih kepada En Haris Fadzil keran sudi menjemput kami yang tidak seberapa ni..


Sebelum kami mula persembahan kami telah di bawa untuk test barang dulu kat Fakulti Sains Sukan UPM (klu tak silap aku la)...En Haris la yang otai bawak kami untuk cube barang nie..Then sampai2 jek ape lagi layan la...kitorg test satu lagu jek bab dah lambat...g pon ader band lain ngah praktis (budak UPM gak )..Malam ni kami bawak lagu daripada Band GINGERBREAD iaitu lagu "sepi mengajar erti rindu"...tengok organiser yang ader kat situ pon macam layan gak la walaupun lagu ni slow n steady...hehehe...pe2 pon yang penting kitorang dah tau dah barang-barang camne, ape yang perlu set up n macam lagik..so senang la kitorang nak perfom esok nye..hehehe

So hari yang di tunggu2 dah tibe..jeng3..kitorang gerak dari rumah bih kurang kol 7.00 bab takut jem jalan ..maklumlah KL kan....sampai kat masjid UPM kitorg lepak jap semayang n wat ape yang patut...then bih kurang kol 8.00 kitorang sampai..yang best nye, ble organiser tau jek kitorang budak2 Band, terus die layan macam anak RAJA...bawa bagi makan, minum, tempat lepak..tapi bukan bilik VIP la...pergghhh....dah la makan malam tu KAMBING panggang...campur lak ngan nasik goreng pergghhhhh gua tak kasi can....aku pun lahap la pa lagik kan..

Ble dah kenyang, g lepak2..then tggu sampai habis ucapan orang2 yang patut, tayangan slide show n macam-macam lagi, baru la samapi time kitorang..tapi sususan lagu tu aku dah lupe la...
tapi ni la senarai lagu yang kami dah perform malam tuh..

1. Teratai
2. Kamelia
3. Kekasih yang tak dianggap
4. Teratai (feat En Haris)
5. Sepi mengajar erti Rindu
6. Bukan superstar
7. Takkan melupakanmu

So bile dah habis kami perform, ape lagi tibe lah mase untuk para tetamu ALUMNI dan tetamu yang hadir untuk wat persembahan...Mula2 ingat tadak rupanya gempak habis bai...dah tue2 tapi best gile...ye la bayangkan diorg dah tue tapi perangai macam budak2...tapi pe2 hal pon tu la yang di katakan spoting...tak la segan2..biasa lah orang PJ ( pendidikan jasmani) memang macam tuh...laki ke pompuan ke semua best2...baru masuk pale beb..


ader satu part tu yang mana ramai bekas2 student situ yang dah jadi Pensyarah lah, cikgu la dan cam2 lagi nek atas pentas mtk kami iring lagu Hidup Bersama...so pe lagi layan la...aku men bass gak la, just budak diorg jek jd Qbodist n ader sorang tue tuh men drum...memang gempak ...happening gile la time tuh...dah tu pas dah habis lagu igt dah hbs la...rupenye ader lagi...die sambung lak lagu "Yale2", gua ngan band gak kene iring..hahahaha...siap balas pantung lagi ngan tetamu kat tempat duduk....then die sambung lagi ngan lagulen plak...hahaha banyak la senang cakap...

then time nak balik tuh kami sempat la jumpe orang2 sekeliling...ader yang tanye tentang kami...tapi kami memang Band besa2 jek...

= Ok tu je la yang sempat aku tulis =


No comments:

Post a Comment

cakap jek..

Kelip-kelip..!!